Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Σεπ-2021 16:35

  Η Google αγοράζει ακίνητο στη Νέα Υόρκη έναντι $2,1 δισ.

  Google
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Google ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει ένα κτίριο γραφείων στο Μανχάταν έναντι 2,1 δισ. δολαρίων, σε ένα σαφές σημάδι για την αυξανόμενη όρεξη των Big Tech για χώρους γραφείων, παρόλο που αυτές οι εταιρείες έχουν υιοθετήσει και την εξ αποστάσεως εργασία.

  Η συμφωνία για το νέο κτίριο αποτελεί την πιο ακριβή πώληση ενός κτιρίου γραφείων στις ΗΠΑ από την αρχή της πανδημίας - και μία από τις ακριβότερες στην ιστορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων Real Capital Analytics, όπως γράφει η The Wall Street Journal.

  Η Google ήδη νοικιάζει το κτίριο με την εταιρεία να έχει δυνατότητα αγοράς, την οποία ανέφερε ότι σχεδιάζει να ασκήσει το α' τρίμηνο του 2022.

  Η Google, η Facebook, η Apple, η Amazon και άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες αποτελούν τα τελευταία χρόνια μειρκούς από τους μεγαλύτερους ενοικιαστές και αγοραστές χώρων γραφείων στις ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενες τις χαμηλότερες τιμές κτιρίων γραφείων.

  Η αυξανόμενη ζήτηση ακινήτων από τις τεχνολογικές εταιρείες βοήθησε να "γεμίσει το κενό" για τους χώρους γραφείων που εγκαταλείφθηκαν από μεγάλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες, από την JPMorgan Chase & Co. έως την HSBC Holdings. Οι πόλεις συνήθως υποδέχονται θερμά την άφιξη μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών για την εισροή καλοπληρωμένων εργαζομένων και την ενίσχυση των εσόδων από φόρους ιδιοκτησίας, αν και η παρουσία αυτών των εταιριών έχει επίσης τροφοδοτήσει ανησυχίες για την αύξηση των ενοικίων διαμερισμάτων.

  Η Google υιοθέτησε την εξ αποστάσεως εργασία πιο επιθετικά από πολλούς ανταγωνιστές, αφήνοντας τους υπαλλήλους να εργάζονται από τα σπίτια τους από την άνοιξη του 2020. Ο Sundar Pichai, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρίας της Google, Alphabet Inc., δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία θα καθυστερήσει τις επιστροφές στο γραφείο μέχρι τον Ιανουάριο. Αλλά η αγορά του γραφείου στο Μανχάταν δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία βλέπει τον χώρο γραφείου ως σημαντικό κομμάτι της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της.

  "Γνωρίζουμε ότι οι υπάλληλοί μας, για να είναι πραγματικά ευτυχισμένοι και παραγωγικοί, πρέπει να συνεργάζονται", δήλωσε ο William Floyd, υψηλόβαθμο στέλεχος της Google. "Λόγω αυτής της ανάγκης για συνεργασία, επενδύουμε όλο και περισσότερο σε χώρους γραφείων".

  Ο κ. Floyd είπε ότι η Google θέλει να προσφέρει στους εργαζόμενους την ευελιξία να εργάζονται είτε από το σπίτι είτε από γραφείο. Το κτήριο του Μανχάταν βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται να ανοίξει στα μέσα του 2023.

  Η Google επεκτείνει τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη τα τελευταία χρόνια και τώρα απασχολεί περίπου 12.000 άτομα στην πόλη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό της εκτός Καλιφόρνιας, πάνω από τα 7.000 άτομα το 2018, σύμφωνα με τον κ. Floyd.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ