Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Σεπ-2021 14:05

  J&J: Κατά 94% αποτελεσματική η ενισχυτική δόση στις ΗΠΑ όταν χορηγείται 2 μήνες μετά την πρώτη δόση

  Το εμβόλιο της Johnson & Johnson λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης Δέλτα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ενισχυτική δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού είναι αποτελεσματική κατά 94% όταν χορηγείται δύο μήνες μετά την πρώτη δόση στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη σύμφωνα με το CNBC, προσθέτοντας ότι η ενισχυτική δόση αυξάνει τα επίπεδα αντισωμάτων τέσσερις έως έξι φορές υψηλότερα από ένα εμβολιασμό.

  Η ενισχυτική δόση της J&J που χορηγείται έξι μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό φαίνεται να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη προστασία απέναντι στον κορονοϊό, ανέφερε η εταιρεία, δημιουργώντας αντισώματα δώδεκα φορές υψηλότερα τέσσερις εβδομάδες μετά την ενισχυτική δόση, ανεξαρτήτως ηλικίας.

  Οι παρενέργειες της ενισχυτικής δόσης είναι γενικά σύμφωνες με αυτές που παρατηρήθηκαν μετά την αρχική δόση, σύμφωνα με την J&J.

  "Έχουμε πλέον αποδείξει ότι μια ενισχυτική δόση αυξάνει περαιτέρω την προστασία από τον κορονοϊό και αναμένεται να παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια της προστασίας", δήλωσε ο Paul Stoffels, υψηλόβαθμο στέλεχος της J&J.

  Με τα νέα δεδομένα, η J&J ενισχύει τα σχέδιά της να υποβάλει αίτηση στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για να εγκριθεί  η ενισχυτική δόση σε περίπου 14,8 εκατ. Αμερικανούς που έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας.

  Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια τον περασμένο μήνα για την ανάπτυξη ενισχυτικών εμβολιασμών για άτομα που εμβολιάστηκαν με τα σκευάσματα των Moderna και Pfizer. Υπενθυμίζεται πως μια συμβουλευτική επιτροπή της FDA συνέστησε ομόφωνα την Παρασκευή την τρίτη δόση της Pfizer σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και άλλες ευπαθείς ομάδες. Η οριστική απόφαση από την FDA αναμένεται από μέρα σε μέρα.

  Υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι χρειάζονταν περισσότερα δεδομένα για το εμβόλιο της J&J προτού προχωρήσουν σε σύσταση της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου.

  Το ποσοστό αποτελεσματικότητας 94% για την ενισχυτική δόση της J&J αφορά τις ΗΠΑ, ανέφερε η εταιρεία. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ενισχυτική δόση που έγινε περίπου δύο μήνες μετά την πρώτη δόση είναι κατά 75% αποτελεσματική κατά της συμπτωματικής λοίμωξης, σύμφωνα με την εταιρεία. Επίσης, η εταιρεία κάνει λόγο για 100% αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρής νόσου.

  Η εταιρεία δημοσίευσε επίσης δεδομένα από μια μελέτη στον πραγματικό κόσμο, σύμφωνα με την οποία μια μόνο δόση του εμβολίου της παρέχει ισχυρή και μακροχρόνια προστασία από νοσηλείες, παρουσιάζοντας αποτελεσματικότητα κατά 81% μετά από αρκετούς μήνες.

  Τα νέα δεδομένα για μια μόνο δόση είναι σημαντικά καθώς είναι "κρίσιμο να δοθεί προτεραιότητα στην προστασία όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων από νοσηλεία και θάνατο δεδομένης της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του κορονοϊού και των ταχέως αναδυόμενων μεταλλάξεων", ανέφερε η εταιρεία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ