Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Σεπ-2021 10:41

  Βρετανία: Μειώθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν ο κρατικός δανεισμός

  Βρετανία: Μειώθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν ο κρατικός δανεισμός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο βρετανικός δημόσιος δανεισμός μειώθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν τον Αύγουστο και ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πτώση για τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν σήμερα, αναδεικνύοντας το υψηλό κόστος της πανδημίας.

  Ο δανεισμός του δημοσίου τομέα, εξαιρουμένων των κρατικά ελεγχόμενων τραπεζών, διαμορφώθηκε στα 20,5 δισ. Στερλίνες (28 δισ. Δολάρια) τον Αύγουστος χαμηλότερα κατά 5,5 δισ. Στερλίνες από τον Αύγουστο του προηγουμένου έτους.

  Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, ανέμεναν κατά μέσο όρο δανεισμό ύψους 15,6 δισ. στερλίνων για τον Αύγουστο.

  Ο δανεισμός της βρετανικής κυβέρνησης εκτινάχθηκε στο περασμένο έτος εξαιτίας των υψηλών δαπανών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο 15,5% του ΑΕΠ, έναντι αρχικής εκτίμησης για 14,2%.

  Το δημόσιο χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στα 2,023 τρισ. Στερλίνες ή 97,6% του ΑΕΠ. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τον Μάρτιο του 1963.

  Ο δανεισμός έχει μειωθεί σημαντικά στη διάρκεια της χρήσης, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο σύμφωνα με τα ιστορικά πρότυπα.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ