Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Σεπ-2021 21:16

  Γερμανία - Εκλογές: Μόνο με το CDU θα συνεργαστούμε, λέει το CSU

  Γερμανία - Εκλογές: Μόνο με το CDU θα συνεργαστούμε, λέει το CSU
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στην ομοσπονδιακή Βουλή Αλεξάντερ Ντόμπριντ υπογράμμισε την αποφασιστικότητα Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών να διεκδικήσουν την καγκελαρία και απέρριψε συμμετοχή σε κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία άλλου κόμματος, ως δεύτερου κόμματος δηλαδή.

  "Το μέτρο της προεκλογικής μας προσπάθειας πρέπει να είναι να ηγηθούμε μιας κυβέρνησης. Το επιχείρημα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) κατά του Χριστιανοκοινωνιστή υποψηφίου για την καγκελαρία Μάρκους Ζέντερ ήταν ακριβώς η άνευ όρων βούληση του CDU να επιτύχει την ίδια την καγκελαρία. Αυτή η σθεναρή επιδίωξη πρέπει τώρα να συνεχίσει να ισχύει και πρέπει να κερδηθεί η καγκελαρία από μας. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλη επιλογή", είπε στην εφημερίδα "Rheinische Post".

  Ο Ντόμπριντ απένειμε πάντως εύσημα στον κοινό υποψήφιο καγκελάριο Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανκοινωνιστών (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ για τα τελευταία μέτρα του προεκλογικού αγώνα. "Το συνέδριο του CSU την περασμένη εβδομάδα με τον Άρμιν Λάσετ ήταν εξαιρετικό. Κινητοποίησε κι ενέπνευσε. Και ζήσαμε εξαιρετικές εμφανίσεις του στους τηλεμαχίες με τους άλλους δύο υποψήφιους καγκελάριους με ένα σωστό μίγμα επιθετικότητας και ουσίας", είπε.

  Πηγή: Rheinische Post

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ