Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Σεπ-2021 14:04

  Pfizer-BioNTech: Ασφαλές το εμβόλιο και με ισχυρή ανοσολογική απόκριση για ηλικίες 5-11 ετών

  Αποτελεσματικό κατά 86% το εμβόλιο Pfizer/BioNTech στους άνω των 60 ετών μετά την τρίτη δόση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:10

  Η pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιό τους κατά του κορονοϊού προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, και σχεδιάζουν να ζητήσουν την άδεια για χρήση του εμβολίου σε παιδιά αυτής της ηλικίας στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και αλλού, το συντομότερο δυνατό.

  Οι εταιρείες τόνισαν πως το εμβόλιο δημιούργησε μια ανοσολογική απάντηση στα παιδιά 5-11 ετών στις κλινικές δοκιμές της Φάσης ΙΙ/ΙΙΙ, η οποία ταίριαζε με αυτή που παρατηρήθηκε για τους νέους 16-25 ετών.

  Το προφίλ ασφάλειας ήταν επίσης γενικά συγκρίσιμο με τη μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα, τόνισαν.

  "Από τον Ιούλιο, τα κρούσματα σε παιδιά έχουν αυξηθεί κατά 240% στις ΗΠΑ -υπογραμμίζοντας την ανάγκη για εμβολιασμό”, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, σε δελτίο Τύπου.

  "Αυτά τα αποτελέσματα των δοκιμών παρέχουν μια ισχυρή βάση για την άδεια χορήγησης του εμβολίου μας σε παιδιά 5-11 ετών και σχεδιάζουμε να την υποβάλλουμε στην FDA και σε άλλες αρχές με επείγον χαρακτήρα”.

  Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στον τομέα υγείας των ΗΠΑ εκτιμούν πως οι αρχές μπορεί να λάβουν μια απόφαση για το εάν το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε μικρότερα παιδιά, μέσα σε τρεις εβδομάδες από την ημέρα που οι εταιρείες θα υποβάλουν αίτημα για έγκριση από τις εταιρείες, ανέφεραν δύο πηγές στο Reuters νωρίτερα.

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ