Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Σεπ-2021 13:18

  Αναστολή διαπραγμάτευσης για την κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Sinic μετά τη "βουτιά" 87%

  Αναστολή διαπραγμάτευσης για την κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Sinic μετά τη "βουτιά" 87%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία με έδρα τη Σαγκάη δεν έδωσε κανένα λόγο για τη διακοπή των συναλλαγών της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Το ξαφνικό sell off της μετοχής πριν από την αναστολή συνοδεύτηκε από αύξηση του όγκου συναλλαγών που ήταν περίπου 14 φορές του μέσου όρους της κατά το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. 

  H εταιρείας έχει ένα ομόλογο 246 εκατ. δολ. και λήγει στις 18 Οκτωβρίου και η Fitch αναθεώρησε τις προοπτικές της σε αρνητικές την περασμένη εβδομάδα. Σήμερα η πτώση των μετοχών της μείωσε την αξία της σε 230 εκατομμύρια δολάρια.

  "Είναι η ίδια ιστορία όπως παντού - οι επενδυτές ανησυχούν για τη ρευστότητα" δήλωσε ο Philip Tse διευθυντής και επικεφαλής της έρευνας ακινήτων του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας στην Bocom International Holdings CO. 

  Το αίσθημα κινδύνου στις χρηματοπιστωτικές αγορές ήταν έντονο σήμερα Δευτέρα. Τα ομόλογα κινεζικού δολαρίου υποχώρησαν έως και 2 σεντς. Το δολάριο του χονγκ Κονγκ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο αυτό τον μήνα. Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς ο δείκτης ακινήτων κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο του 2020 εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας των επενδυτών για περιορισμούς της ακίνητης περιουσίας της Κίνας και ανησυχίες ότι το Πεκίνο μπορεί να αυστηροποιήσει του περιορισμούς γύρω από τον έλεγχο του τομέα των ακινήτων στο πλαίσιο της εκστρατεία "Common Prosperty". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ