Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 19-Σεπ-2021 15:25

  Γερμανία-Σολτς: Οι 3 όροι για την σχηματισμό νέας κυβέρνησης Συνασπισμού

  Γερμανία-Σολτς: Οι 3 όροι για την σχηματισμό νέας κυβέρνησης Συνασπισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα τρία βασικά μέτρα τα οποία θα λάβει στο κοινωνικό πεδίο εφόσον σχηματισθεί κυβέρνηση υπό την ηγεσία του μετά τις επερχόμενες ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία (σ.σ. 26 Σεπτεμβρίου) ανέφερε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild.

  Το πρώτο μέτρο είναι η αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή, το δεύτερο είναι η αύξηση του κατώτατου ημερομισθίου και το τρίτο η σταθεροποίηση των συντάξεων και των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης.

  Τα μέτρα αυτά θα αποτελέσουν και τις προϋποθέσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης Συνασπισμού με άλλα κόμματα υπό το SPD, το οποίο συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, καθώς προβλέπεται να συγκεντρώσει ποσοστό 26%, το CDU 22%, οι Πράσινοι 16%, το Κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (σ.σ Φιλελεύθεροι- FDP) 11%, το ακροδεξιό AfD 11% και η Αριστερά 6%.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Welt (η οποία αναδημοσιεύει μέρος της συνέντευξης του Σολτς στη Bild), ο υποψήφιος καγκελάριος SPD ανέφερε "o ανώτατος φορολογικός συντελεστής, θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 3 μονάδες, στο 45 %”.

  Ο Σολτς τόνισε ότι σε αντάλλαγμα, θα ελαφρύνει (σ.σ. φορολογικά) το 95% των φορολογουμένων. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως άγαμοι που κέρδισαν λιγότερα από 100.000 ευρώ ετησίως και παντρεμένοι με λιγότερα από 200.000 ευρώ μεικτά θα πλήρωσουν λιγότερα στην εφορία.

  Ο ίδιος δήλωσε πως υπόσχεται στους πολίτες "ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί στα 12 ευρώ το επόμενο έτος”, ενώ εγγυάται πως "το επίπεδο σύνταξης θα παραμείνει σταθερό και η ηλικία συνταξιοδότησης δεν θα συνεχίσει να αυξάνεται”.


  Δημήτρης Κατσαγάνης

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ