Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 18-Σεπ-2021 21:20

  Γαλλία και Ρωσία συστήνουν ομάδα εργασίας που θα επιλύσει τη διαμάχη για την σαμπάνια

  Γαλλία και Ρωσία συστήνουν ομάδα εργασίας που θα επιλύσει τη διαμάχη για την σαμπάνια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Γαλλία και η Ρωσία συμφώνησαν να διεξάγουν συνομιλίες προκειμένου να βρουν λύση στη μεταξύ τους διαμάχη για τη σαμπάνια, αφότου η Μόσχα πέρασε νόμο που επιβάλλει στους Γάλλους παραγωγούς σαμπάνιας να επισημάνουν τα μπουκάλια τους ως αφρώδη οίνο και όχι σαμπάνια, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας δήλωσε το Σάββατο.

  Από τον Ιούλιο, όλοι οι ξένοι προμηθευτές σαμπάνιας στα προϊόντα τους που στέλνονται στη Ρωσία πρέπει να αναγράφουν στις φιάλες "αφρώδες οίνος”, καθώς μόνο οι εγχώριοι παραγωγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ετικέτα "Shampanskoye" - το ρωσικό ισοδύναμο της σαμπάνιας.

  Ο νόμος εξόργισε του Γάλλους παραγωγούς σαμπάνιας, οι οποίοι σταμάτησαν τις εξαγωγές στη Ρωσία, ενώ οδήγησε τη γαλλική κυβέρνηση να απειλήσει τη προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

  Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Ζυλιέν Ντενορμαντί γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ότι συμφώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Γεωργίας της Ρωσίας, Σεργκέι Λέβιν, να εργαστούν για την εξεύρεση λύσης στη διαμάχη. 

  Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η δημιουργία ομάδας εργασίας που θα περιλαμβάνει αξιωματούχους και εκπροσώπους της οινοπαραγωγικής βιομηχανίας και από τις δύο χώρες.

  Η κίνηση έρχεται μερικές ημέρες αφότου οι Γάλλοι παραγωγοί σαμπάνιας, οι οποίοι παράγουν το διάσημο αφρώδες κρασί από τους αμπελώνες της περιοχής της Σαμπάνιας στη βορειοανατολική Γαλλία και η ετικέτα των οποίων προστατεύεται σε πολλές χώρες, αποφάσισε να ξεκινήσει και πάλι τις εξαγωγές στη Ρωσία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ