Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Σεπ-2021 20:03

  CNBC: Ύποπτες συναλλαγές πριν την εξαγορά της GreenSky από την Goldman Sachs

  CNBC: Ύποπτες συναλλαγές πριν την εξαγορά της GreenSky από την Goldman Sachs
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μία ημέρα πριν η Goldman Sachs ανακοινώσει την εξαγορά της GreenSky έναντι 2,2 δισ. δολαρίων, πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές επί δικαιωμάτων προαίρεσης που αμέσως εκτοξεύτηκαν σε αξία, κινήσεις που, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, υποδηλώνουν εκ των προτέρων γνώση της συμφωνίας.

  Σύμφωνα με το CNBC, στις 14 Σεπτεμβρίου κάποιος trader αγόρασε 8.000 δικαιώματα προαίρεσης που θα απέδιδαν μόνο αν η τιμή της GreenSky "σκαρφάλωνε" πάνω από τα 10 δολάρια. 

  Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η αξία των συμβολαίων, καθένα από τα οποία επέτρεπε την αγορά 100 μετοχών της GreenSky, εκτινάχθηκε στα ύψη. Ο trader αύξησε τα κέρδη του κατά 3.900% σε μία μόνο ημέρα, λένε πηγές της αγοράς. Πρακτικά μια τοποθέτηση 40.000 δολαρίων θα απέφερε περίπου 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

  Ωστόσο, οι συναλλαγές της 14ης Σεπτεμβρίου δεν ήταν τα μόνα ασυνήθιστα "στοιχήματα" πριν από τη συμφωνία με την Goldman Sachs.

  Δεδομένου ότι η δραστηριότητα για αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης της GreenSky είναι συνήθως υποτονική, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αυτή ενισχύθηκε καακόρυφα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, γεγονός που υποδηλώνει ότι είναι πιθανό πολλοί traders να είχαν γνώση της συμφωνίας.

  Ο όγκος συναλλαγών αυξήθηκε από τις 153 κλήσεις στις 7 Σεπτεμβρίου σε 7.175 κλήσεις μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Jon Najarian, συνεργάτη του CNBC. Μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την ανακοίνωση, ο όγκος των κλήσεων έφτασε τις 12.755. "Τα συμβόλαια πωλήθηκαν ως επί το πλείστον με κέρδος στις 15 Σεπτεμβρίου", πρόσθεσε ο ίδιος.

  "Όταν βλέπουμε τέτοια ασυνήθιστη δραστηριότητα, τείνουμε να πιστεύουμε ότι κάποιος είχε από σήμερα την αυριανή εφημερίδα", δήλωσε ο Najarian. "Κανείς δεν είναι τόσο τυχερός. Όποιος έκανε αυτές τις αγορές θα βρεθεί πιθανώς αντιμέτωπος με τις ρυθμιστικές αρχές".

  Η Goldman Sachs αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση. Εκπρόσωπος της GreenSky δεν απάντησε σε φωνητικά μηνύματα. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοοικονομικής Βιομηχανίας δεν απάντησαν αμέσως σε κλήσεις για σχόλια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ