Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Σεπ-2021 17:46

  Οι Ταλιμπάν ανοίγουν ξανά τα σχολεία... για αγόρια

  Οι Ταλιμπάν ανοίγουν ξανά τα σχολεία... για αγόρια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα σχολεία του Αφγανιστάν θα ανοίξουν για τα αγόρια από το Σάββατο, δήλωσε το νέο υπουργείο Παιδείας των Ταλιμπάν σε δήλωση που δεν έδωσε καμία ένδειξη για το πότε και αν τα κορίτσια θα μπορούσαν να επιστρέψουν στις τάξεις τους.

  Πάνω από ένα μήνα αφότου το κίνημα κατέλαβε την πρωτεύουσα Καμπούλ, τα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα παρέμειναν κλειστά καθώς οι Ταλιμπάν αγωνίζονται να ανοίξουν ξανά την οικονομία και να αποκαταστήσουν την κανονική ζωή στις πόλεις.

  Σε ορισμένα από τα σχολεία που έχουν καταφέρει να λειτουργήσουν, έχουν ανοίξει για κορίτσια έως την έκτη τάξη και ενώ φοιτήτριες έχουν παρακολουθήσει μαθήματα πανεπιστημίου. Αλλά τα λύκεια για τα κορίτσια έχουν κλείσει.

  Αξιωματούχοι των Ταλιμπάν δήλωσαν ότι δεν θα επαναλάβουν τις φονταμενταλιστικές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης των Ταλιμπάν, η οποία απαγόρευσε την εκπαίδευση των κοριτσιών, και έχουν υποσχεθεί ότι τα κορίτσια θα μπορούν να σπουδάζουν, αρκεί να το κάνουν σε χωριστές αίθουσες διδασκαλίας.

  Ενώ οι Ταλιμπάν δεν έδωσαν εντολή να κλείσουν τα σχολεία μετά την κατάληψή τους, το κίνημα είπε ότι η κατάσταση της ασφάλειας σήμαινε ότι πολλές δραστηριότητες για γυναίκες και κορίτσια δεν ήταν ακόμη δυνατές και η τελευταία δήλωση δεν ανέφερε καθόλου τα κορίτσια.

  Ανέφεραν ότι κρατικά και ιδιωτικά σχολεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και επίσημα θρησκευτικά σχολεία medresa θα είναι ανοιχτά από το Σάββατο.

  "Όλοι οι δάσκαλοι και οι άνδρες μαθητές πρέπει να πάνε στο σχολείο", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ