Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Σεπ-2021 17:49

  ΗΠΑ: Χειρότερος των εκτιμήσεων ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Σεπτέμβριο

  ΗΠΑ: Χειρότερος των εκτιμήσεων ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Σεπτέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χειρότερη των αναμενόμενου η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, παραμένοντας σε υποτονικά επίπεδα μετά τη μεγάλη πτώση του Αυγούστου που προκάλεσε η ανησυχία για τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού σε ολόκληρη τη χώρα. 

  Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του University of Michigan ενισχύθηκε ελαφρώς στις 71,0 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 70,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, ωστόσο ήταν κατώτερος των εκτιμήσεων των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal και οι οποίοι τοποθετούσαν τον δείκτη στις 72,0 μονάδες. 

  "Η απότομη πτώση του καταναλωτικού κλίματος τον Αύγουστο στμάτησε στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά η μικρή αύξηση σημαίνει ότι οι καταναλωτές ανέμεναν τις λιγότερο ευνοϊκές οικονομικές προοπτικές εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία", δήλωσε ο Richard Curtin, επικεφαλής οικονομολόγος της έρευνας.

  Στα επιμέρους στοιχεία ο δείκτης για τις τρέχουσες συνθήκες υποχώρησε στο 77,1 τον Σεπτέμβριο από 78,5 τον Αύγουστο, ενώ ο δείκτης για τις προσδοκίες των καταναλωτών πρόσθεσε 2 μονάδες από τον Αύγουστο στις 67,1.

  Η τελική μέτρηση για τον μήνα Σεπτέμβριο θα δημοσιευθεί την 1η Οκτωβρίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ