Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Σεπ-2021 17:16

  Λάσετ: Η Ευρώπη να δημιουργήσει τον δικό της δρόμο του μεταξιού αντί να αντιπαρατίθεται με την Κίνα

  άρμιν λάσετ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο υποψήφιος καγκελάριος Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών Άρμιν Λάσετ προειδοποιεί για τον κίνδυνο αντιπαράθεσης με την Κίνα και προτείνει τον ευρωπαϊκό δρόμο του μεταξιού για να μπορέσει να την ανταγωνισθεί, αντί να επικρίνει το δρόμο του μεταξιού της Κίνας.

  "Ένας νέος ψυχρός πόλεμος θα μας έκανε μεγάλο κακό. Η Κίνα ανταγωνίζεται οικονομικά την Ευρώπη, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν είναι δημοκρατία, αυτά πρέπει και θα τα επικρίνουμε πάντα, αλλά η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει με κάποιον τρόπο τον (οικονομικό) ανταγωνισμό της Κίνας", δήλωσε ο Λάσετ στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

  Προκειμένου να αντιμετωπίσει η Ευρώπη επιτυχώς τον ανταγωνισμό της Κίνας, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) τάχθηκε συγκεκριμένα "υπέρ μιας ισχυρότερης ευρωπαϊκής βιομηχανικής πολιτικής. Για να γίνει αυτό, πρέπει να διασυνδέσουμε τις δυνατότητες διαφόρων οικονομικών περιοχών, να προωθήσουμε την έρευνα, να υποστηρίξουμε τις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και να διευκολύνουμε τις επενδύσεις. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στην κβαντική υπολογιστική, την τεχνητή νοημοσύνη, την παραγωγή τσιπ και μπαταριών", όπως είπε.

  "Η Ευρώπη χρειάζεται να αποκτήσει κυριαρχία σε πολλούς τεχνολογικούς τομείς ακόμη και στην κατασκευή απλών καθημερινών προϊόντων. Αντί να επικρίνει την επέκταση του νέου δρόμου του μεταξιού της Κίνας μέχρι το γερμανικό λιμάνι του Ντούισμπουργκ, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εφεύρει η ίδια έναν δικό της δρόμο μεταξιού. Πρέπει να βρει τρόπους με τους οποίους να μπορούμε να βγούμε ενεργά στον κόσμο: από την Μεσόγειο έως την Αφρική. Κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο και για την Γερμανία ως εξαγωγικό έθνος", κατέληξε.

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Γερμανία: Διευρύνουν το προβάδισμά τους οι Σοσιαλδημοκράτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Focus

  * Στις πέντε μονάδες η διαφορά μεταξύ SPD και CDU/CSU

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ