Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Σεπ-2021 13:39

  John Lewis: Συρρικνώθηκαν οι ζημιές στο εξάμηνο

  John Lewis: Συρρικνώθηκαν οι ζημιές στο εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συρρικνώθηκαν οι ζημιές α΄ εξαμήνου της John Lewis Partnership PLC καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις και μειώθηκε το κόστος.

  Η εταιρεία ωστόσο δήλωσε ότι οι προοπτικές για το σύνολο της χρήσης ήταν αβέβαιες εξαιτίας των πιέσεων του κόστους και των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

  Οι προ φόρων ζημιές στο εξάμηνο μέχρι τις 31 Ιουλίου διαμορφώθηκαν στα 29 εκατ. στερλίνες (40,1 εκατ. δολάρια), χαμηλότερα από τα 635 εκατ. στερλίνες στο αντίστοιχο διάστημα πριν από ένα χρόνο, και υψηλότερα των εκτιμήσεων της εταιρείας.

  Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 5,15 δισ. στερλίνες από τις 4,92 δισ. στερλίνες στο προηγούμενο έτος, και διαμορφώθηκαν 8% υψηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου εξαμήνου.

  Σε σχέση με την περίοδο 2019-2020, τα περιθώρια παρέμειναν υποτονικά καθώς οι πωλήσεις στις κατηγορίες χαμηλότερου περιθωρίου παρέμειναν υψηλότερες σε σχέση με πριν την πανδημία, και οι πληθωριστικές πιέσεις στις μεταφορές παγκοσμίως οδήγησαν στα ύψη το κόστος.

  Στα σουπερμάρκετ της Waitrose, η John Lewis δήλωσε πως οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και 10% σε σχέση με το 2019, κυρίως χάρη στις online πωλήσεις.

  Οι online αγορές τώρα διαμορφώνονται στο 17% των πωλήσεων της Waitrose, ψηλότερα από το 11% πριν από έναν χρόνο.

  Η συνεργασία της με τη Deliveroo επεκτάθηκε σε 150 καταστήματα της Waitrose από 40, με πιθανή προσέγγιση μέχρι τα 13 εκατ. καταναλωτές, αποφέροντας πωλησεις 1 εκατ. στερλίνων ανά εβδομάδα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ