Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Σεπ-2021 13:19

  Ευρωπαϊκό ψήφισμα-προειδοποίηση κατά του Λιβάνου: Κυρώσεις αν αποτύχει η νέα κυβέρνηση

  Ευρωπαϊκό ψήφισμα-προειδοποίηση κατά του Λιβάνου: Κυρώσεις αν αποτύχει η νέα κυβέρνηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει την επιβολή κυρώσεων σε Λιβανέζους πολιτικούς που εμποδίζουν την πρόοδο της νέας κυβέρνησης. Αυτό είναι κάτι, που σύμφωνα με το Reuters, θα ανακοινώσει το κοινοβούλιο της ΕΕ την Πέμπτη, χαρακτηρίζοντας την κρίση του Λιβάνου μια ανθρωπογενή καταστροφή.

  Αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ είπε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι, ενώ το οικονομικό μοντέλο του Λιβάνου είχε σπάσει, η στιγμή για κυρώσεις είχε παρέλθει επειδή οι πολιτικοί σχημάτισαν κυβέρνηση στις 10 Σεπτεμβρίου.

  Λαμβάνοντας υπόψη τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον Λίβανο μετά από περισσότερο από ένα χρόνο πολιτικού αδιεξόδου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο θα εκδώσει ψήφισμα στο οποίο θα αναφέρεται ότι οι κυβερνήσεις της ΕΕ δεν μπορούν προς το παρόν να ασκήσουν πίεση στη χώρα.

  Το κοινοβούλιο "προτρέπει βαθύτατα τους ηγέτες του Λιβάνου να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και να είναι μια λειτουργική κυβέρνηση", σύμφωνα με το ψήφισμα του κοινοβουλίου, το οποίο δεν είναι δεσμευτικό.

  Οι νομοθέτες της ΕΕ θα προειδοποιήσουν επίσης: "η εισαγωγή στοχευμένων κυρώσεων για παρεμπόδιση ή υπονόμευση της δημοκρατικής πολιτικής διαδικασίας παραμένει μια επιλογή".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ