Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Σεπ-2021 11:52

  Ελβετία: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις στο 3,2% για την ανάπτυξη το 2021

  Ελβετία: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις στο 3,2% για την ανάπτυξη το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ελβετική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί 3,2% το 2021 όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, υποβαθμίζοντας τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, καθώς η λιγότερο αισιόδοξη εικόνα παγκοσμίως, περιορίζει την ανάκαμψη της Ελβετίας.

  "Η οικονομική ανάκαμψη αναμένεται να συνεχίσει όπως αναμενόταν, αν και η ανάπτυξη είναι αρχικά λιγότερο δυναμική από ότι προβλεπόταν προηγουμένως”, ανέφερε σε ανακοίνωση της η γραμματεία οικονομικών υποθέσεων.

  Μια λιγότερο έντονη ανάπτυξη παγκοσμίως, που χαρακτηρίζεται από περιορισμούς της στην αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής παγκοσμίως και από τα αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό που πλήττουν τον τομέα υπηρεσιών σε κάποιες χώρες, σημαίνει ότι η ελβετική οικονομία αναμενόταν να αναπτυχθεί λιγότερο από το 3,6% που προβλεπόταν τον Ιούνιο.

  "Η πτωτική αναθεώρηση αποδίδεται επίσης στο γεγονός ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η οικονομική επιβράδυνση του 2020 δεν ήταν τόσο σοβαρή, που σημαίνει ότι η δυναμική ανάκαμψης είναι επίσης χαμηλότερη συνολικά”.

  Η ελβετική οικονομία επέστρεψε στην ανάπτυξη στο β΄ τρίμηνο, αν και όχι τόσο δυναμικά όσο είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ