Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Σεπ-2021 11:24

  Όλι Ρεν: Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προετοιμαστούν για υψηλότερα επιτόκια

  Όλι Ρεν: Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προετοιμαστούν για υψηλότερα επιτόκια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Φινλανδίας αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για την πορεία της ανάπτυξης το 2021 και προειδοποίησε ότι ακόμα και αν η αύξηση των επιτοκίων βρίσκεται μακριά στο μέλλον, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προετοιμαστούν για την σταδιακή αύξηση του κόστους δανεισμού. 

  Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα περιμένει το ΑΕΠ της Φινλανδίας να αυξηθεί κατά 3,5% το 2021, από την προηγούμενη εκτίμηση της για ανάπτυξη 2,9%, ενώ για το 2022 αναθεώρησε χαμηλότερα την πρόβλεψη της στο 2,8% από 3%.

  Η τράπεζα προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι το υψηλό χρέος στις χώρες της Ευρωζώνης αποδυναμώνει την αναπτυξιακή δυναμική του μπλοκ. "Αν και η αύξηση των επιτοκίων δεν διαφαίνεται ακόμη, παρόλα αυτά κάποια στιγμή θα συμβεί. Αυτό θα πρέπει να αξιολογηθεί στον δημοσιονομικό σχεδιασμό σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης", δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Όλι Ρεν.

  Η κεντρική τράπεζα αναθεώρησε ανοδικά και τις εκτιμήσεις της για την πορεία του πληθωρισμού το 2021 στο 1,5% από 1,4%, ενώ διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη της για το 2022 στο 1,6%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ