Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Σεπ-2021 11:20

  Άλμα 20% για τη μετοχή της Lagardere - Η Vivendi αυξάνει τη συμμετοχή της στην εταιρεία

  Άλμα 20% για τη μετοχή της Lagardere - Η Vivendi αυξάνει τη συμμετοχή της στην εταιρεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατά 20% ενισχύεται η μετοχή της Lagardere στο Παρίσι καθώς ο όμιλος δραστηριοτήτων media, Vivendi, δήλωσε ότι θα εξαγοράσει άλλο ένα ποσοστό στην εταιρεία, ανοίγοντας τον δρόμο για μια πλήρη εξαγορά.

  Η ιδιοκτήτρια της Canal+, Vivendi, η οποία ελέγχει ήδη το 27% της Lagardere, δήλωσε ότι είχε συμφωνήσει να αποκτήσει το 17,9% της Amber Capital έναντι 24,10 ευρώ ή περίπου 610 εκατ. Ευρώ.

  Η Vivendi τόνισε πως αργότερα θα προχωρούσε σε μια πλήρη προσφοά στην ίδια τιμή, μόλις περάσει το όριο του 30% που είναι απαραιτητο να κατέχουν οι εταιρείες στη Γαλλία για να προχωρήσει σε πρόταση εξαγοράς.

  "Θεωρούμε ότι η Vivendi ενδιαφέρεται πρωτίστως για τις διεθνείς εκδοτικές δραστηριότητες της Lagardere, οι οποιες θα έφερναν συνέργειες και κλίμακα και εξοικονόμηση στην Editis”, αναφέρουν αναλυτές της JP Morgan.

  Εάν είναι επιτυχής, η εξαγορά της Lagardere θα σηματοδοτήσει το τέλος αυτού που κάποτε ήταν για τη Γαλλία εθνικοί βιομηχανικοί πρωταθλητές, η οποία υπό τον ιδρυτή της είχε αποκτήσει μεγάλες συμμετοχές σε εταιρείες όπως η Airbus.

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ