Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Σεπ-2021 10:57

  Εντείνεται η ανησυχία για την Evergrande - Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα

  Evergrande: Πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει - Μονόδρομος η αναδιάρθρωση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εντεινόμενη ανησυχία για τον αντίκτυπο μιας χρεοκοπίας της China Evergrande Group, έχει κατακλύσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές της χώρας.

  Οι εταιρείες κατασκευών ήταν αυτές με τις μεγαλύτερες απώλειες στον Hang Seng China Enterprises Index, με τη Sunac China Holdings να υποχωρεί 11% και την Country Garden Holdings να καταγράφει πτώση 8%.

  Μόνο αυτή την εβδομάδα οι δύο μετοχές έχουν σημειώσει πτώση άνω του 20%.

  "Δεν είναι μόνο ο τομέας του real estate -το γενικό συναίσθημα είναι αρκετά εύθραυστο”, ανέφερς η Elizabeth Kwik, διεθύντρια επενδύσεων για την Ασία της Aberdeen Standard Investments.

  Οι προοπτικές για την Evergrande επιδεινώνονται κάθε ημέρα. Χθες, η μονάδα της στο εσωτερικό της Κίνας ανέστειλε τις συναλλαγές σε όλα τα ομόλογα της, μετά από την υποβάθμιση που δέχτηκε από εγχώριο οίκο.

  Επίσης, η S&P Global Ratings υποβάθμισε την εταιρεία, δηλώνοντας ότι "η ρευστότητά της και η πρόσβαση σε χρηματοδότηση συρρικνώνονται σημαντικά”.

  Στις αρχές της εβδομάδες, οι κινεζικές αρχές δήλωσαν στις μεγάλες τράπεζες ότι η εταιρεία δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους τόκους των δανείων της που λήγουν στις 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

  Οι εξελίξεις προέκυψαν αφότου η εταιρεία προσέλαβε συμβούλους για μια από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις χρέους της χώρας.

  Τραπεζικά δάνεια και άλλοι δανεισμοί από επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων trusts, αντιστοιχούν στο 81% από τα 335,5 δισ. Γουάν (52 δισ. Δολάρια) των έντοκων χρεών της Evergrande, που πρέπει να πληρωθούν το 2021.

  Μεταξύ των τραπεζών που κατέχουν τα ομόλογα είναι οι Chiba Minsheng Banking Corp, Agricultural Bank of China, Industrial & Commercial Bank of China.

  Η επόμενη εβδομάδα θα είναι ένα κρίσιμο τεστ για την εταιρεία, καθώς είναι προγραμματισμένο να πληρώσει τόκους 83,5 εκατ δολαρίων για ένα ομόλογο σε δολάρια και 232 εκατ. Γουάν για ομόλογο σε τοπικό νόμισμα.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ