Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Σεπ-2021 20:05

  Politico για εμβόλιο Pfizer: Μειώνεται η αποτελεσματικότητά του με την πάροδο του χρόνου - Προς έγκριση η τρίτη δόση

  Ισραήλ: Η τρίτη δόση του εμβολίου Pfizer/BionTech βελτίωσε σημαντικά το επίπεδο προστασίας στους άνω των 60 ετών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στοιχεία από έρευνα στο Ισραήλ, τα οποία πρόκειται να δημοσιοποιηθούν αυτήν την εβδομάδα, δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer έναντι σοβαρής νόσησης από κορονοϊό μειώνεται με την πάροδο του χρόνου -όπως και η προστασία του εμβολίου από ήπιες και μέτριες ασθένειες.

  Όπως αναφέρει το Politico, η χώρα άρχισε να χορηγεί και τρίτη δόση σε άτομα άνω των 60 ετών τον Ιούλιο και τώρα την έχει επεκτείνει σε άτομα άνω των 30 ετών, αλλά έχει δημοσιεύσει λίγες πληροφορίες μέχρι στιγμής σχετικά με την επίδραση της ενισχυτικής δόσης.

  Η κυβέρνηση Μπάιντεν βασίζεται εδώ και καιρό σε δεδομένα από το Ισραήλ, το οποίο έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο. Ανώτατοι αξιωματούχοι από τον Λευκό Οίκο, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχουν αναλύσει τα τελευταία δεδομένα του Ισραήλ εδώ και εβδομάδες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αρχίσουν να χορηγούν ενισχυτική δόση αυτό το φθινόπωρο, δήλωσε ένας άλλος ανώτερος αξιωματούχος.

  Παρόλο που τα CDC έχουν δημοσιεύσει μια σειρά στοχευμένων μελετών που υποδηλώνουν ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του Covid-19 μειώνεται, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, τα ισραηλινά δεδομένα είναι πιο ολοκληρωμένα και πιο ανησυχητικά.

  Ο FDA μελετά τα δεδομένα του Ισραήλ, καθώς εξετάζει τις αιτήσεις των φαρμακοβιομηχανιών ώστε να εγκριθούν οι τρίτες δόσεις του εμβολίου, δήλωσαν τρεις άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι. Ένας αξιωματούχος τόνισε ότι ανεξάρτητα από το τι λένε τα εγχώρια ή τα διεθνή δεδομένα εμβολίου, η τελική απόφαση για το αν θα εγκριθεί τελικά η τρίτη δόση ανήκει στον FDA.

  Η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων του οργανισμού έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την Παρασκευή για να συζητήσει την αίτηση της Pfizer για έγκριση της αναμνηστικής δόσης.

  "Τα δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο [που προέρχονται] από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ δείχνουν ότι τα επίπεδα των επαναμολύνσεων αυξάνονται ταχύτερα σε άτομα που εμβολιάστηκαν νωρίτερα", ανέφερε η Pfizer στην παρουσίασή της, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του FDA. Ο φαρμακευτικός κολοσσός συνεργάζεται με τη γερμανική BioNTech για την παραγωγή των δόσεων.

  Η πτώση των επιπέδων αποτελεσματικότητας "οφείλεται κυρίως στη μείωση των ανοσολογικών αποκρίσεων από το εμβόλιο, με το πέρασμα του χρόνου" και όχι τόσο στη μετάλλαξη Δέλτα, αναφέρουν επιστήμονες της Pfizer.

  ΠΗΓΗ: TheTOC.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ