Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Σεπ-2021 16:20

  Η κεντρική τράπεζα του Αφγανιστάν ανέκτησε $12,3 εκατ. από πρώην κυβερνητικούς

  Αφγανισταν σημαια χαρτης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.36

  Ένα μεγάλο ποσό μετρητών που βρέθηκε στην κατοικία του Amrullah Saleh, του πρώτου αντιπροέδρου της προηγούμενης κυβέρνησης του Αφγανιστάν και ορισμένων προηγούμενων υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, υποβλήθηκε στην Κεντρική Τράπεζα από τους Ταλιμπάν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

  Ειδικότερα, το ποσό ανέρχεται στα 12.368.246 δολάρια ενώ βρέθηκαν και ράβδοι χρυσού, τα περισσότερα από τα οποία βρέθηκαν στην κατοικία του Amrullah Saleh.

  Κατά την παράδοση των εν λόγω μετρητών και χρυσού στο ταμείο της Κεντρικής Τράπεζας, οι αρχές δήλωσαν ότι έχουν δεσμευτεί για διαφάνεια σε όλους τους τομείς και, ως εκ τούτου, υπέβαλαν τα μετρητά και τον χρυσό που κατασχέθηκαν από τους προηγούμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Κεντρική Τράπεζα.

  Σημειώνεται πως η τοποθεσία του Saleh είναι άγνωστη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ο Saleh έχει ορκιστεί να αντισταθεί στους Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία πριν από ένα μήνα, και την περασμένη εβδομάδα ένα μέλος της οικογένειας είπε ότι οι Ταλιμπάν εκτέλεσαν τον αδελφό του Rohullah Azizi.

  Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, η τράπεζα προέτρεψε τους Αφγανούς να χρησιμοποιήσουν το τοπικό αφγανικό νόμισμα της χώρας, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι οι τράπεζες και οι εταιρείες της χώρας στερούνται χρημάτων, ειδικά δολαρίων, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ