Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Σεπ-2021 15:08

  Microsoft: Διανομή αυξημένου μερίσματος κατά 11% και επαναγορά μετοχών έως $60 δισ.

  Ποιος κρύβεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στους λογαριασμούς email της Microsoft
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την διανομή αυξημένου μερίσματος για το τρίμηνο καθώς και την έναρξη προγράμματος επαναγοράς μετοχών αξίας έως 60 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft, σε μια εποχή μάλιστα που πολιτικοί αξιωματούχοι εξετάζουν τη φορολόγηση των επαναγορών μετοχών.

  Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι για το τελευταίο τρίμηνο θα διανείμει μέρισμα 62 σεντς ανά μετοχή, αυξημένο κατά 6 σεντς σε σύγκριση με το μέρισμα του προηγούμενου τριμήνου.

  Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ξεκινά πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας έως 60 δισ. δολαρίων, το οποίο δεν έχει ημερομηνία λήξης και μπορεί να τερματιστεί ανά πάσα στιγμή.

  Ο τεχνολογικός κολοσσός δεν αποκάλυψε πώς θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, ωστόσο διαθέτει ρευστότητα ύψους άνω των 130 δισ. δολαρίων, που έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν για την χρηματοδότηση εξαγορών αλλά και για την διανομή αυξημένων μερισμάτων και την επαναγορά μετοχών.

  Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού, που αποτελεί τη δεύτερη πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο με κεφαλαιοποίηση άνω των 2,2 τρισ. δολαρίων, καταγράφει άνοδο 0,94% στα 299,79 δολάρια, ενώ από την αρχή του έτους έχει σημειώσει άλμα 35%.

  Εν τω μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο πρόγραμμα αγοράς μετοχών της Microsoft ανακοινώθηκε αφότου δύο ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών στη Γερουσία πρότειναν τη θέσπιση φόρου 2% για τις επαναγορές μετοχών στο πλαίσιο της εξεύρεσης κεφαλαίων για την χρηματοδότηση του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ