Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Σεπ-2021 13:26

  Reuters: Αναμένεται αύξηση των εκτιμήσεων από το ΥΠΟΙΚ για ανάπτυξη 6% στην Ιταλία το 2021

  ιταλια οικονομια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών αναμένει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 6% αυτό το έτος και περισσότερο από 4% το 2022, ανέφερε πηγές στο Reuters.

  Ουσιαστικά με τις εκτιμήσεις αυτές, το ΑΕΠ θα επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα μέχρι το τέλος του επομένου έτους.

  Οι εκτιμήσεις αποτελούν ανοδική αναθεώρηση από την εκτίμηση για ανάπτυξη 4,5% της κυβέρνησης Draghi τον Απρίλιο, και αποτυπώνουν την πρόσφατη ανοδική πορεία των ισχυρότερων από ό,τι αναμενόταν οικονομικών δεικτών.

  Οι νέες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη, μαζί με τους στόχους για τα δημόσια οικονομικά, θα δημοσιευθούν μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου στην ετήσια έκθεση του υπουργείου.

  Αυτό θα αποτελέσει το προκαταρκτικό πλαίσιο για τον προϋπολογισμό του 2022.

  Το προηγούμενο έτος η πληγείσα από τον κορονοϊό οικονομία της Ιταλίας, συρρικνώθηκε 8,9%, στην μεγαλύτερη ύφεση που παρατηρήθηκε στη χώρα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

  Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει τώρα ανάπτυξη 4,2% το 2022, χαμηλότερα από τον στόχο για 4,2% τον Απρίλιο, καθώς η ανάκαμψη από την βαθιά ύφεση του προηγουμένου έτους φάνηκε να ομαλοποιείται αφού έφτασε πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν φέτος.

  Οι προβλέψεις υπόκεινται σε συνεχείς κυβερνητικές συζητήσεις και θα μπορούσαν να αλλάξουν πριν από την δημοσιοποίηση τους, αναφέρουν οι πηγές στο reuters.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ