Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Σεπ-2021 13:05

  Mediaset: Εξαπλασιάστηκαν τα λειτουργικά κέρδη στο εξάμηνο

  Mediaset: Εξαπλασιάστηκαν τα λειτουργικά κέρδη στο εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εξαπλάσια αύξηση των λειτουργικών κερδών εξαμήνου ανακοίνωσε η Mediaset, υπερβαίνοντας τα προ πανδημίας επίπεδα, καθώς ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας που ανήκει στην οικογένεια Μπερλουσκόνι, εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για διασυνοριακές συγχωνεύσεις και εξαγορές.

  Όπως και οι άλλοι παραδοσιακοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, η Mediaset αντιμετωπίζει πιο σκληρό ανταγωνισμό στον κλάδο εξαιτίας της αύξησης των διαδικτυακών κολοσσών, όπως οι Facebook, Google και Netflix.

  Ενισχυμένη από την οικονομική ανάκαμψη μετά από την ύφεση της πανδημίας πέρυσι, η εταιρεία εμφάνισε λειτουργικά κέρδη α΄ εξαμήνου 198,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 31,7 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, και 4% υψηλότερα από το 2019.

  Η Mediaset τόνισε πως η θετική τάση συνολικά στις πωλήσεις διαφημίσεων στην τηλεόραση και στα ψηφιακά δίκτυα στην Ιταλία, συνεχίστηκε στο γ΄ τρίμηνο, με τα αθροιστικά στοιχεία για τους πρώτους εννέα μήνες να αναμένεται να είναι 1% υψηλότερα από τα επίπεδα του 2019.

  Στο πλαίσιο της στρατηγικής της, ενέκρινε ένα σχέδιο να μεταφέρει τη νομική της βάση στην Ολλανδία, ως ουδέτερη βάση από την οποία θα επιδιώξει σχέδια επέκτασης στο εξωτερικό.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ