Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Σεπ-2021 11:17

  Pendragon: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη στο εξάμηνο

  Pendragon: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη στο εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Pendragon Plc ανακοίνωσε αύξηση των κερδών α΄ εξαμήνου υψηλότερα των εκτιμήσεων, αν και η βρετανική εταιρεία αντιπροσωπείας αυτοκινήτων, σήμανε νέο συναγερμό για τις ελλείψεις προμηθειών και τις καθυστερήσεις παραδόσεων αυτό το έτος.

  Η εταιρεία, όπως οι ανταγωνιστικές της Inchcape και Lookers, αντιμετωπίζει την έλλειψη ημιαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία έχει διακόψει τις παραγγελίες οχημάτων.

  "Αντίστοιχα με την ευρύτερη αγορά, αναμένουμε συνεχείς ελλείψεις τόσο σε νέα όσο και σε μεταχειρισμένα οχήματα για το υπόλοιπο του έτους”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Bill Berman.

  Τον Ιούνιο, η εταιρεία είχε προειδοποιήσει ότι υποχρεώνεται να καθυστερήσει τις παραδόσεις οχημάτων εξαιτίας των ελλείψεων ημιαγωγών παγκοσμίως.

  Η Pendragon δήλωσε ότι παραμένει σίγουρη για την επίτευξη των στόχων της χρήσης, τους οποίους έχει αναβαθμίσει τον Ιούλιο, για τα υποκείμενα κέρδη προ φόρων στα 55-60 εκατ. στερλίνες (76,05-82,96 εκατ. δολάρια).

  Τα κέρδη α΄ εξαμήνου υπερέβησαν τις αρχικές εκτιμήσεις καθώς οι διαδικτυακές δραστηριότητες παρουσίασαν ισχυρές επιδόσεις στη διάρκεια των lockdowns, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι δεν θα προτείνει προσωρινό μέρισμα για το 2021.

  Η Pendragon τόνισε πως η καταναλωτική ζήτηση παρέμεινε ισχυρή αλλά οι ελλείψεις στην προμήθεια αυτοκινήτων έχουν αρχίσει να επηρεάζουν την αγορά.

  Οι προμήθειες νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν 29,5% και 22% τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αντίστοιχα.

  Τα υποκείμενα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 35,1 εκατ. στερλίνες για το εξάμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου, σε σχέση με τις ζημιές των 31 εκατ. στερλίνων πριν από έναν χρόνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ