Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Σεπ-2021 10:40

  Fevertree Drinks: Αυξήθηκαν τα κέρδη στο εξάμηνο, προειδοποιεί για το κόστος μεταφοράς

  Fevertree Drinks: Αυξήθηκαν τα κέρδη στο εξάμηνο, προειδοποιεί για το κόστος μεταφοράς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική εταιρεία ποτών tonic, Fevertree Drinks, ανακοίνωσε υψηλότερα κέρδη εξαμήνου, αλλά προειδοποίησε ότι η αύξηση του κόστους μεταφοράς που προκαλούν οι στρεβλώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, πλήττουν τα περιθώρια κερδοφορίας.

  Η εταιρεία, η οποία πουλάει premium tonic και mixers ποτών, τόνισε πως επωφελήθηκε από τις ισχυρές πωλήσεις στις ΗΠΑ στο εξάμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου.

  Τα αποτελέσματα έρχονται δυο μήνες αφότου ο όμιλος αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα, ποντάροντας στο ότι οι άνθρωποι στοκάρουν τα ψυγεία τους για το καλοκαίρι και στην αυξημένη ζήτηση από μπαρ και εστιατόρια.

  Ωστόσο, τα προβλήματα εφοδιασμού παγκοσμίως σε λιμάνια και αποθήκες, αποτέλεσμα της αύξησης της καταναλωτικής ζήτησης όσο τα κράτη βγαίνουν από τα lockdowns, έχουν οδηγήσει τις τιμές αποστολής στα ύψη, καθυστερούν οι παραγγελίες και αυξάνεται το κόστος για τις επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους.

  Επίσης, η έλλειψη οδηγών φορτηγών εντείνει το πρόβλημα. Η Fevertree εκτιμά πως το πρόβλημα πιθανότατα θα συνεχιστεί και το 2022.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα εξαμήνου αυξήθηκαν 36% στα 141,8 εκατ. στερλίνες (196 εκατ. δολάρια) ενώ τα βασικά κέρδη αυξήθηκαν 23% στα 29,2 εκατ. στερλίνες.

  Το περιθώριο της μεικτής κερδοφορίας υποχώρησε στο 44,1% από το 46,8% πριν από έναν χρόνο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ