Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Σεπ-2021 10:04

  Tullow Oil: Η μείωση του κόστους έφερε κέρδη στο εξάμηνο

  Tullow Oil: Η μείωση του κόστους έφερε κέρδη στο εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο οικονομικός διευθυντής της Tullow Oil, Les Wood θα παραιτηθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, γνωστοποίησε η εταιρεία πετρελαίου και αερίου, καθώς ανακοίνωσε κέρδη α΄ εξαμήνου κυρίως χάρη στις περικοπές κόστους.

  Η βρετανική εταιρεία επίσης αναβάθμισε τον στόχο για την παραγωγή το 2021, αντικατοπτρίζοντας την αύξηση της παραγωγής από το πεδίο Simba στην Κεντρική Αφρική, ενώ ανέβαλε το προγραμματισμένο κλείσιμο για λόγους συντήρησης του εργοστασίου Jubilee στη Γκάνα, για το 2022.

  Αναμένει τώρα ότι η παραγωγή του 2021 θα διαμορφωθεί μεταξύ 58.000-61.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 55.000-61.000 βαρέλια.

  Η Tullow, η οποία λειτουργεί στην Αφρική από το 1986, δήλωσε πως τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 93 εκατ. δολάρια για το εξάμηνο μέχρι τον Ιούνιο, έναντι των ζημιών 1,33 δισ. δολαρίων στο προηγούμενο έτος.

  Οι ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις στο α΄ εξάμηνο και μια αναχρηματοδότηση του χρέους, έχουν θέσει την Tullow σε μια σταθερή βάση για να υλοποιήσει το επιχειρηματικό μας σχέδιο, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Rahul Dhir.

  Η εταιρεία πρόσθεσε ακόμη ότι η διαδικασία ανεύρεσης νέου οικονομικού διευθυντή αναμένεται να ολοκληρωθεί στο α΄ τρίμηνο του 2022.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ