Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Σεπ-2021 18:44

  Chevron: Τριπλασιάζει τις επενδύσεις για χαμηλές ανθρακούχες εκπομπές

  Chevron: Τριπλασιάζει τις επενδύσεις για χαμηλές ανθρακούχες εκπομπές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός Chevron Corp δεσμεύτηκε σήμερα να τριπλασιάσει στα 10 δισ. δολ. τις επενδύσεις σε καύσιμα και έργα χαμηλών εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2028, εν μέσω της πίεσης να ενισχύσει τις αγορές καθαρής ενέργειας, όπως μεταδίδει το Reuters. 

  Η Chevron περιέγραψε ένα συνολικό σχέδιο για την ανάπτυξη ενέργειας από το υδρογόνο και τα βιοκαύσιμα καθώς και για τη δέσμευση άνθρακα. Επιβεβαίωσε ταυτόχρονα τον στόχο για τον περιορισμό της έντασης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 35% μέχρι το 2028 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2016 από την παραγωγή της σε πετρέλαίο και φυσικό αέριο. 

  Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε επίσης ότι θα αυξήσει την παραγωγή του ανανεώσιμου φυσικού αερίου στα 40 δισ. βρετανικές θερμικές μονάδες (BTUs) την ημέρα καθώς και την παραγωγική ικανότητα στα ανανεώσιμα καύσιμα στα 100.000 βαρέλια την ημέρα. 

  "Με τις αναμενόμενες ισχυρές ταμειακές ροές από τις βασικές μας δραστηριότητες, περιμένουμε να αυξήσουμε το μέρισμα μας, να προχωρήσουμε σε επαναγορές μετοχών και να επενδύσουμε σε δραστηριότητες χαμηλότερου άνθρακα", αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Michael Wirth σε ανακοίνωση της εταιρείας.

  Η Chevron σχεδιάζει παράλληλα να αυξήσει την παραγωγή υδρογόνου στους 150.000 τόνους το έτος και να αυξήσει τη δέσμευση άνθρακα στους 25 εκατ. τόνους το έτος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ