Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Σεπ-2021 15:15

  M. Βρετανία: Τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό στους άνω των 50 ετών και ευάλωτους

  M. Βρετανία: Τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό στους άνω των 50 ετών και ευάλωτους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Βρετανοί αξιωματούχοι πρότειναν σήμερα οι αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 να χορηγούνται σε όλους τους ευάλωτους πολίτες και σε εκείνους που είναι άνω των 50 ετών έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για ένα ευρύ πρόγραμμα εκ νέου εμβολιασμού αυτό τον χειμώνα.

  Η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι η καλύτερη επιλογή για την τρίτη δόση του εμβολίου θα ήταν με το σκεύασμα της Pfizer ή εναλλακτικά με μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

  Ωστόσο, η σύσταση αυτή της Επιτροπής δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη ότι θα υπάρξει ένα επαναλαμβανόμενο πρόγραμμα εμβολιασμού κάθε έξι μήνες.

  "Δεν νομίζω ότι μπορώ να πω πολλά για μελλοντικά προγράμματα ενισχυτικών δόσεων γιατί απλώς δεν έχουμε τα δεδομένα", διευκρίνισε ο καθηγητής Λιμ Γουέι Σεν, πρόεδρος της Επιτροπής.

  Μολαταύτα, όπως εκτίμησε σήμερα ο αναπληρωτής Αρχίατρος της Αγγλίας, ο Τζόναθαν Βαν-Ταμ, το σχέδιο αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να ελεγχθεί η πανδημία αυτό τον χειμώνα.

  Ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους ότι "το πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων θα έχει μια σημαντική επίπτωση στη διατήρηση του ελέγχου σε ό,τι αφορά την COVID και τις νοσηλείες και τους θανάτους, ενώ θα αποφορτίσει και το ΕΣΥ αυτό τον χειμώνα".

  Σύμφωνα με τον Βαν-Ταμ, τα εμβόλια έχουν σώσει 112.000 ζωές και έχουν αποτρέψει την εμφάνιση 24 εκατομμυρίων κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  "Οι τελευταίες μας εκτιμήσεις λένε ότι από τότε που ξεκινήσαμε να τα χορηγούμε, αυτά τα εμβόλια πιθανόν να έχουν αποτρέψει την εμφάνιση 24 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο και 112.000 θανάτους, τόσο υπερβολικά επιτυχημένα ήταν και παραμένουν έτσι. Δεν έχουμε ξεπεράσει την πανδημία-παραμένουμε σε μια ενεργή φάση. Γνωρίζουμε ότι αυτός ο χειμώνας πιθανόν να έχει κατά διαστήματα αναταράξεις", σημείωσε ο Βαν-Ταμ.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ