Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Σεπ-2021 15:15

  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Νέοι κανόνες προς τις τράπεζες για το ξέπλυμα χρήματος

  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Νέοι κανόνες προς τις τράπεζες για το ξέπλυμα χρήματος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει εκδώσει νέες οδηγίες προς τις τράπεζες για τις πρακτικές κατά του ξεπλύματος χρήματος, ανακοίνωσε σήμερα.

  Πρόκειται για την τελευταία ανακοίνωση από μια σειρά μέτρων που εισήγαγε το κράτος του Κόλπου για να καταπολεμήσει τη ροή παράνομων κεφαλαίων.

  Οι τράπεζες θα πρέπει να αναπτύξουν εσωτερικές διαδικασίες και να θέσουν δείκτες για τον εντοπισμό ύποπτων συναλλαγών και να τις αναφέρουν στις αρχές της κεντρικής τράπεζας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

  Θα πρέπει επίσης να ελέγχουν τακτικά τις βάσεις δεδομένων τους και τις συναλλαγές με ονόματα και λίστες που εκδίδονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ή από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προτού πραγματοποιήσουν τις συμφωνίες σε επιχειρηματική σχέση με μεμονωμένους και εταιρικούς πελάτες.

  Έχουν έναν μήνα από αύριο για να αποδείξουν ότι συμμορφώθηκαν με τις απαιτήσεις της κεντρικής τράπεζας.

  "Οι οδηγίες στόχο έχουν να προωθήσουν την κατανόηση και την αποτελεσματική εφαρμογή από τα αδειοδοτημένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, των πρακτικών ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της καταπολέμησης χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων”, ανέφερε η κεντρική τράπεζα.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ