Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Σεπ-2021 13:42

  Schnabel (EKT): Θα υποχωρήσει ο πληθωρισμός το 2022, έτοιμη να δράσει η ΕΚΤ αν χρειαστεί

  Schnabel (EKT): Θα υποχωρήσει ο πληθωρισμός το 2022, έτοιμη να δράσει η ΕΚΤ αν χρειαστεί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη κατά πάσα πιθανότητα θα υποχωρήσει στο επόμενο έτος, αλλά η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει εάν δεν συμβεί, ανέφερε το μέλος της Τράπεζας, Isabel Schnabel.

  Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης έχει σημειώσει άνοδο μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν αλλά η ΕΚΤ διατηρεί την πεποίθηση για μια προσωρινή άνοδο που προκλήθηκε από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και πρώτων υλών, και των ελλείψεων που σχετίζονται με την πανδημία, όπως με τους μικροεπεξεργαστές.

  Η Schnabel, η εκπρόσωπος της Γερμανίας στο δ.σ. της ΕΚΤ, προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες για μια επανάληψη της δεκαετίας του 1970, όταν ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 8% στη χώρα της.

  "Σήμερα, στο πλαίσιο της αύξησης του πληθωρισμού, ιδιαίτερα στη Γερμανία, ήθελα να κατευνάσω τις ανησυχίες των ανθρώπων ότι ο πληθωρισμός ίσως παραμείνει επίμονα υψηλός ή ακόμη και να εκτιναχθεί ανεξέλεγκτα”, ανέφερε η Schnabel μιλώντας σε ακροατήριο Γερμανών επιχειρηματιών.

  "Κατά πάσα πιθανότητα, ο πληθωρισμός θα μειωθεί αισθητά στο επόμενο έτος”.

  Οι τιμές στην ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση τον προηγούμενο μήνα σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, πολύ υψηλότερα από τον στόχο της ΕΚΤ για 2%, για πρώτη φορά σε 10 χρόνια.

  Αλλά η ΕΚΤ αναμένει ότι η αύξηση των τιμών θα υποχωρήσει στο 1,7% το επόμενο έτος και στο 1,5% το 2023.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ