Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Σεπ-2021 12:26

  Βέλγιο: Αυτή την εβδομάδα η αποστολή των προσκλήσεων όσων πρέπει να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό

  Βελγιο κορονοιος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προσκλήσεις για να προχωρήσουν στην τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό αναμένεται να λάβουν εντός της εβδομάδας 300.000 με 400.000 πολίτες του Βελγίου, όπως αναφέρει το rtl.

  Πρόκειται για ανοσοκοτεσταλμένους, δηλαδή με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι, παρά τον εμβολιασμό, το σώμα τους δεν παράγει αρκετά αντισώματα (το κύριο κριτήριο για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων) .

  Σημειώνεται ότι η τρίτη δόση αφορά σε άτομα άνω των 12 ετών. Πρόκειται για ασθενείς με συγγενείς ανοσολογικές διαταραχές, σε χρόνια αιμοκάθαρση, με φλεγμονώδεις νόσους που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα (για παράδειγμα, ασθενείς με νόσο του Crohn, ρευματοειδή αρθρίτιδα), ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία για καρκίνο ή που έχουν λάβει θεραπεία για αυτόν τον καρκίνο τα τελευταία τρία χρόνια, ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων ή οργάνων, συμπεριλαμβανομένης πριν από τη χειρουργική επέμβαση, και άτομα με HIV (HIV) των οποίων ο αριθμός των κυττάρων CD4 είναι μικρότερος από 200 ανά mm3 αίματος, όπως διευκρινίζει το rtl.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ