Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Σεπ-2021 10:12

  Associated British Foods: Χαμηλότερες των εκτιμήσεων οι πωλήσεις δ΄ τριμήνου της Primark

  Associated British Foods: Χαμηλότερες των εκτιμήσεων οι πωλήσεις δ΄ τριμήνου της Primark
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Associated British Foods δήλωσε ότι οι πωλήσεις δ΄ τριμήνου στις δραστηριότητες της Primark, ήταν χαμηλότερες από ό,τι αναμενόταν, καθώς ο αριθμός των αγοραστών επλήγη απο τα μέτρα για τη δημόσια υγεία στις μεγάλες αγορές, για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορονοϊού.

  Η AB Foods ανακοίνωσε ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις στο γ΄ τρίμηνο ενισχύθηκαν 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πριν από δύο χρόνια, αντανακλώντας τις πολύ ισχυρές συναλλαγές με το Ηνωμένο Βασίλειο και εκείνες τις ευρωπαϊκές περιοχές όπου τα καταστήματα είχαν ανοίξει εκ νέου.

  Ωστόσο, προβλέπει ότι για το δ΄ τρίμηνο μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, οι συγκρίσιμες πωλήσεις της Primark θα μειωθούν 17% σε σχέση με πριν από δύο χρόνια.

  Ο όμιλος τόνισε πως η Primark είδε σημαντική βελτίωση όσο προχωράει το τρίμηνο, σε σχέση με την εβδομαδιαία πτώση των συγκρίσιμων πωλήσεων κατά 24% στην έναρξη της περιόδου, σε πτώση 10% τις τελευταίες εβδομάδες.

  Παρά την πτώση στις πωλήσεις της Primark, ο όμιλος αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης 2020-2021, αντανακλώντας ισχυρά περιθώρια κερδοφορίας στις δραστηριότητες μόδας, εξαιτίας της σημαντικής μείωσης του εργατικού κόστους και του κόστους λειτουργίας των καταστημάτων, και της ισχυρής επίδοσης από τις δραστηριότητες τροφίμων και ζάχαρης.

  Προβλέπει για το σύνολο της χρήσης, προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη υψηλότερα από τα 1 δισ. στερλίνες (1,38 δισ. δολάρια) του προηγουμένου έτους, εξαιρώντας το όφελος της 53ης εβδομάδας εφέτος.

  Προηγουμένως ανέμενε ότι θα διαμορφωνόταν αντίστοιχα με τα αποτελέσματα του προηγουμένου έτους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ