Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Σεπ-2021 09:41

  Κατέρρευσε η μετοχή της Soho China μετά το "ναυάγιο" της εξαγοράς της από την Blackstone

  Κατέρρευσε η μετοχή της Soho China μετά το "ναυάγιο" της εξαγοράς της από την Blackstone
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μετοχή της Soho China σημείωσε "βουτιά" τη Δευτέρα κατά 33,43% ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε έως και στο -40% μετά την απόφαση της Blackstone να μην προχωρήσει στην εξαγορά της κινεζικής εταιρείας, στη δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια πώλησης της.

  Όπως ανέφερε η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων η πρόοδος στην ικανοποίηση των όρων της προσφοράς ήταν ανεπαρκής, με αποτέλεσμα να "ναυαγήσει" η συμφωνία. 

  Η Soho θεωρείται στόχος εξαγοράς από τις αρχές του 2020, καθώς η έλλειψη νέων περιουσιακών στοιχείων στο δυναμικό της και τα μειωμένα ενοίκια γραφείων σε βασικές κινεζικές πόλεις ασκούν έντονη πίεση στα κέρδη της. Ο κλάδος των εμπορικών ακινήτων στην Κίνα δέχεται πιέσεις και οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν στενότητα ρευστότητας εν μέσω ρυθμιστικών περιορισμών.

  Τον Ιούνιο, η Blackstone έκανε προσφορά για εξαγορά της Soho ύψους 3 δισ. δολαρίων, εν αναμονή της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών. Τον περασμένο μήνα, η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της Κίνας δήλωσε ότι είχε αποδεχθεί επίσημα τη συμφωνία για επανεξέταση. 

  Η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία δήλωσε τον Μάρτιο του 2020 ότι βρισκόταν σε συνομιλίες για μια πιθανή συμφωνία με υπερπόντιους χρηματοοικονομικούς επενδυτές που θα μπορούσε να οδηγήσει σε προσφορά για την εταιρεία. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους δήλωσε ότι όλες οι προηγούμενες συνομιλίες με πιθανούς επενδυτές είχαν τερματιστεί. 

  Η Blackstone ανακοίνωσε τον Ιούνιο την προσφορά των 5 HK$ ανά μετοχή, η οποία αντιπροσώπευε ένα premium 31,6%. Τα μέρη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα προαπαιτούμενα δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν πριν από την ημερομηνία μακράς προθεσμίας και ότι αυτή δεν θα παραταθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση. 

  Η Blackstone επενδύει σε περιουσιακά στοιχεία γραφείων, λιανικού εμπορίου και logistics στην Κίνα από το 2008 και κατέχει περίπου 6 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα ακινήτων στη χώρα, ανέφερε κατά την ανακοίνωση της προσφοράς. Η εταιρεία διπλασιάζει τις προσπάθειές της στην Ασία, επιδιώκοντας να συγκεντρώσει τουλάχιστον 5 δισ. δολάρια για ένα ταμείο που θα επικεντρωθεί στην περιοχή, δήλωσαν πέρυσι άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ