Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 11-Σεπ-2021 18:48

  Η Γερμανία μνημονεύει την 11η Σεπτεμβρίου

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   


  Τη συμπαράστασή της εξέφρασε η Γερμανία στις ΗΠΑ. Στις τελευταίες δύο δεκαετίες απετράπησαν πάνω από 20 τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γερμανία. 2.000 επικίνδυνοι ισλαμιστές στη χώρα.

  Σειρά γερμανών πολιτικών μνημονεύουν την ημέρα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις 9 Σεπτεμβρίου 2001. Η Γερμανία πενθεί σήμερα με τις ΗΠΑ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας. Όπως δήλωσε "οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 δεν αφορούσαν μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά όλους μας". Ο κ. Μάας υπενθύμισε ότι τα 3.000 θύματα των επιθέσεων κατάγονταν από 92 διαφορετικές χώρες. Το συμπέρασμα της 11ης Σεπτεμβρίου είναι ότι "μόνιμη αστάθεια, εξτρεμισμός και τρομοκρατία, ακόμη και σε απόμακρες περιοχές του κόσμου θα έχουν επιπτώσεις παντού".

  Υπαρκτός ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος

  Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, "η 11η Σεπτεμβρίου ήταν ένα σοκ", "η ημέρα αυτή χαράχθηκε στη μνήμη μας και άφησε παγκοσμίως βαθιά σημάδια". Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε εφημερίδες του ομίλου Funke με αφορμή τα 20 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη, ο Ζεεχόφερ διαβεβαιώνει ότι οι γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας είναι καλά οργανωμένες και γνωρίζουν πολύ καλά το φαινόμενο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Από τις αρχές του 2000 μέχρι σήμερα απέτρεψαν 23 τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο κ. Ζεεχόφερ προειδοποιεί ότι "ο κίνδυνος ενός χτυπήματος εξακολουθεί να υφίσταται".

  Σε αυτό το πλαίσιο εκφράζει την απογοήτευσή του επειδή δεν στάθηκε δυνατό να ψηφιστεί, λόγω της αντίστασης των Σοσιαλδημοκρατών, τροποποίηση νόμου που θα έδινε στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες τη δυνατότητα να διεξάγουν "διαδικτυακές έρευνες", δηλαδή να μπορούν να παρακολουθούν διακριτικά υπολογιστές, κινητά και άλλες παρόμοιες συσκευές. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος υπολογίζει ότι στη Γερμανία ζουν περίπου 2.000 ιδιαίτερα επικίνδυνοι ισλαμιστές. Η μυστική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στο εσωτερικό, τους θεωρεί ικανούς να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση.

  Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ