Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Σεπ-2021 20:11

  Μπορέλ για 11η Σεπτεμβρίου: Τα θύματα της τρομοκρατίας δεν ξεχνιούνται

  Μπορέλ για 11η Σεπτεμβρίου: Τα θύματα της τρομοκρατίας δεν ξεχνιούνται
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η 11η Σεπτεμβρίου "άλλαξε θεμελιωδώς την παγκόσμια πολιτική ατζέντα" τονίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σημειώνοντας ότι "τα θύματα της τρομοκρατίας δεν ξεχνιούνται".

  "Είκοσι χρόνια μετά, τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αλ Κάιντα και το Ντάες (Iσλαμικό Κράτος) παραμένουν ενεργές και επικίνδυνες σε πολλά μέρη του κόσμου, για παράδειγμα στο Σαχέλ, τη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν. Οι επιθέσεις τους έχουν προκαλέσει χιλιάδες θύματα σε όλο τον κόσμο, τεράστιο πόνο και ταλαιπωρία. Προσπαθούν να καταστρέψουν ζωές, να βλάψουν τις κοινότητες και να αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας" αναφέρει ο κ. Μπορέλ και συμπληρώνει ότι "μας υπενθυμίζουν ότι η τρομοκρατία είναι μια απειλή με την οποία ζούμε καθημερινά".

  Παράλληλα, υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα για καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε "όλες τις μορφές της, οπουδήποτε".

  "Στεκόμαστε με θαυμασμό, ταπείνωση και ευγνωμοσύνη σε όσους διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να μας προστατεύσουν από αυτήν την απειλή και σε εκείνους που ανταποκρίνονται μετά τις επιθέσεις" προσέθεσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

  Ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει ότι "η ΕΕ υιοθέτησε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, αντιμετωπίζοντας τις βασικές αιτίες του βίαιου εξτρεμισμού, αποκόπτοντας τις πηγές χρηματοδότησης των τρομοκρατών και περιορίζοντας το περιεχόμενο των τρομοκρατών στο διαδίκτυο. Πέντε αποστολές ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ σε όλο τον κόσμο έχουν εντολή να συμβάλουν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Σε όλες μας τις προσπάθειες, δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε τις αθώες ζωές, τους πολίτες και τις αξίες μας, καθώς και να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο".

  Επισημαίνει ότι "τα πρόσφατα γεγονότα στο Αφγανιστάν μάς υποχρεώνουν να επανεξετάσουμε την προσέγγισή μας, συνεργαζόμενοι με τους στρατηγικούς εταίρους μας, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και μέσω πολυμερών προσπαθειών".

  "Αυτή τη μέρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι να σταθούμε ενωμένοι και σταθεροί εναντίον όλων όσοι επιδιώκουν να βλάψουν και να διχάσουν τις κοινωνίες μας. Η ΕΕ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες και όλους τους εταίρους της για να καταστήσει αυτόν τον κόσμο ένα ασφαλέστερο μέρος" καταλήγει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ