Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Σεπ-2021 10:21

  Η Holcim πουλά τη δραστηριότητα στη Βραζιλία στην τοπική CSN έναντι 1 δισ. δολαρίων

  Ενεργειακός κίνδυνος για τις βιομηχανίες τσιμέντου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε συμφωνία πώλησης των δραστηριοτήτων της στην Βραζιλία, στην Companhia Siderúrgica Nacional (CSN), έναντι τιμήματος 1,025 δισ. δολαρίων, κατέληξε η Holcim.

  Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική αλλαγής εστίασης που εφαρμόζει η μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία στον κόσμο.

  "Η εκποίηση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη διαδικασία μετασχηματισμού μας προκειμένου να γίνουμε παγκόσμιος ηγέτης σε καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις κατασκευών, καθώς μας διασφαλίζει την ευελιξία να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ελκυστικές ευκαιρίες ανάπτυξης”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Holcim, Jan Jenisch, την Παρασκευή.

  Το Reuters είχε αναφέρει ότι η μονάδα τσιμέντου της βραζιλιάνικης χαλυβουργίας CSN ήταν κοντά στην απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων του ελβετικού ομίλου στη χώρα.

  Η ελβετική εταιρεία αναδιοργανώνει την επιχειρηματική δομή της, διαδικασία που περιλαμβάνει και ορισμένες εκποιήσεις δραστηριοτήτων, καθώς προσπαθεί να απεξαρτηθεί από την κύρια δραστηριότητά της στον τομέα του τσιμέντου και των αδρανών υλικών, για να επικεντρωθεί περισσότερο στην τεχνολογία κτιρίων, καθώς δίνει περισσότερη έμφαση στη βιωσιμότητα.

  Τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε μια συμφωνία 3,4 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας στεγών Firestone Building Products από την ιαπωνική Bridgestone Corporation, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά της εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

  Όπως ανακοίνωσε η Holcim, η πώληση στην CSN θα μειώσει σημαντικά τον λόγο χρέους της, βοηθώντας την να επανεπενδύσει στον επιχειρηματικό τομέα της τεχνολογίας κτιρίων που ενισχύθηκε μετά την εξαγορά της Firestone.

  Η συμφωνία με την CSN περιλαμβάνει την πώληση πέντε καθετοποιημένες μονάδες τσιμέντου της Holcim, τέσσερις σταθμούς λείανσης, έξι εργοστάσια αδρανών υλικών και 19 εγκαταστάσεις έτοιμου σκυροδέματος.

  Σε ό,τι αφορά την CSN, η συμφωνία συνάδει με την προσπάθειά της να διευρύνει την παρουσία της στην κατακερματισμένη αγορά τσιμέντου της Βραζιλίας.

  Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις τσιμέντου αυξήθηκαν κατακόρυφα στη Βραζιλία φέτος λόγω της υψηλότερης ζήτησης για ακίνητα. Σύμφωνα με τον βιομηχανικό όμιλο SNIC, οι συνολικές πωλήσεις τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους αυξήθηκαν κατά 11,4% στα 43,4 εκατομμύρια τόνους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ