Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Σεπ-2021 09:34

  Βρετανία: Η μετάλλαξη Δέλτα κράτησε την ανάπτυξη μόλις στο 0,1% τον Ιούλιο

  Βρετανία: Σε υψηλό εξαμήνου τα κρούσματα - Έκκληση επιστημόνων να αλλάξει ρότα η κυβέρνηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε με οριακό ρυθμό μόλις 0,1% τον Ιούλιο, που είναι ο ασθενέστερος από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή το Λονδίνο.

  Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν, κατά κύριο λόγο, αύξηση του ΑΠΕ κατά 0,6% σε μηνιαία βάση.

  Επιβράδυνση που αποδίδεται στην απότομη αύξηση των νέων κρουσμάτων της πανδημίας τον Ιούλιο, καθώς άρχισε να κυριαρχεί το υπερμεταδοτικό μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού, αναγκάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους να παραμείνουν στο σπίτι, στο πλαίσιο των κανονισμών αυτοαπομόνωσης.

  Η εθνική υπηρεσία Στατιστικής ανέφερε ότι ορισμένες επιχειρήσεις διαμαρτηρήθηκαν για το γεγονός ότι το προσωπικό τους δεν μπορούσε να προσέλθει στη δουλειά διότι έπρεπε να τεθεί σε καραντίνα αλλά και για τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού. 

  Ο κυρίαρχος τομέας των υπηρεσιών της Βρετανίας παρέμεινε σταθερός τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο, με τις υπηρεσίες όμως προς τους τους καταναλωτές να μειώνονται για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, κυρίως λόγω της πτώσης στον τομέα του λιανικού εμπορίου.

  Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,2%, ενισχυμένη από την επιστροφή της παραγωγής πετρελαίου, αλλά ο τομέας της μεταποίησης παρέμεινε σταθερός. Ο κλάδος των κατασκευών κατέγραψε μείωση της τάξης του 1,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ