Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Σεπ-2021 20:01

  Η Mastercard εξαγοράζει τη νεοφυή εταιρεία blockchain analytics CipherTrace

  Η Mastercard εξαγοράζει τη νεοφυή εταιρεία blockchain analytics CipherTrace
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην εξαγορά της νεοφυούς εταιρείας blockchain analytics CipherTrace προχώρησε ο κολοσσός του τομέα πληρωμών Mastercard, επιβεβαιώνοντας το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον των μεγάλων εταιρειών του πλανήτη για την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

  Η Mastercard ανακοίνωσε τη συμφωνία την Πέμπτη, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το τίμημα της εξαγοράς.

  Η CipherTrace, που εδρεύει στον Menlo Park της Καλιφόρνια, αναπτύσσει εργαλεία που βοηθούν τις εταιρείες αλλά και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να εξαλείψουν τις παράνομες συναλλαγές ψηφιακών νομισμάτων. Στους ανταγωνιστές της συγκαταλέγονται η Chainalysis από τη Νέα Υόρκη και η επίσης νεοφυής εταιρεία Elliptic από το Λονδίνο.

  "Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έχουν τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσουν το εμπόριο, από τη διενέργεια καθημερινών ενεργειών, όπως οι πληρωμές, έως τον μετασχηματισμό των οικονομιών, καθιστώντας τες πιο ολιστικές και αποδοτικές”, ανέφερε με αφορμή τη συμφωνία ο πρόεδρος του τμήματος κυβερνοχώρου και πληροφοριών της Mastercard, Ajay Bhalla. Πρόσθεσε, επίσης, ότι "με την ταχεία ανάπτυξη του οικοσυστήματος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων προκύπτει η ανάγκη να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του και ασφάλειά του”.

  Η Mastercard επεσήμανε ότι η συμφωνία θα βοηθήσει τους πελάτες της αφενός να προστατευτούν από τυχόν παράνομες συναλλαγές αλλά και να συμμορφωθούν με τους κανόνες καθώς υλοποιούν τις δικές τους προσφορές ψηφιακών νομισμάτων.

  Όπως αναφέρει η ίδια η CipherTrace, την πλατφόρμα της χρησιμοποιούν ήδη ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες και ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων του πλανήτη. 

  Οι υπέρμαχοι των κρυπτονομισμάτων εξέλαβαν την κίνηση της Mastercard ως μια ακόμη "ψήφο εμπιστοσύνης” στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, που θα βοηθήσει στην ευρύτερη υιοθέτηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

  Η μετοχή της Mastercard σημειώνει άνοδο 0,52% στα 352,87 δολάρια στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ