Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Σεπ-2021 18:10

  Γερμανία: Oι Χριστιανοκοινωνιστές αποκλείουν κυβερνητικό συνασπισμό με το SPD εάν έρθουν δεύτεροι

  Γερμανία: Oι Χριστιανοκοινωνιστές αποκλείουν κυβερνητικό συνασπισμό με το SPD εάν έρθουν δεύτεροι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Γενικός Γραμματέας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Μάρκους Μπλούμε, απέρριψε μια μετεκλογική κυβερνητική σύμπραξη με το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) στο πλαίσιο ενός νέου μεγάλου συνασπισμού, στον οποίο Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) θα ήταν ο μικρότερος εταίρος.

  "Δεν είμαστε διαθέσιμοι ως κατώτερος εταίρος. Κατεβαίνουμε στις εκλογές για να εκλέξουμε εμείς τον καγκελάριο. Σταθερή κυβέρνηση μπορεί να υπάρξει μόνο με επικεφαλής τους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU)", δήλωσε ο Βαυαρός πολιτικός στο Spiegel.

  Οι τελευταίοι έχουν καταρρεύσει πρόσφατα στις δημοσκοπήσεις και τώρα βρίσκονται πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), για τον υποψήφιο καγκελάριο των οποίων, Όλαφ Σολτς, ο Μπλούμε είπε: "Είναι υπερτιμημένος στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Ο Όλαφ Σολτς δεν είχε ποτέ τίποτα υπό έλεγχο".

  Ο Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός ανέφερε την υπόθεση Cum-Ex (φοροαπάτη με την οποία τράπεζες και χρηματιστές αντάλλασσαν ταχύτατα μετοχές με -cum- ή χωρίς -ex- δικαιώματα μερισμάτων ώστε να αποκρύπτεται η ταυτότητα των πραγματικών κατόχων των μετοχών και να εισπράττονται επιστροφές φόρων από περισσότερους του ενός ενώ είχαν καταβληθεί μόνο μία φορά) και τις ταραχές στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Αμβούργο. "Δεν θέλω να με κυβερνήσει ένας καγκελάριος ο οποίος προστατεύει αμφιλεγόμενους τραπεζίτες και δεν προστατεύει τους πολίτες από το χάος", τόνισε.

  Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) οργανώνει αύριο Παρασκευή και το Σάββατο στη Νυρεμβέργη συνέδριο του κόμματος εν όψει των προσεχών εκλογών. Οι ίδιοι οι Χριστιανοκοινωνιστές δέχονται -όπως και το αδελφό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU)- μεγάλη δημοσκοπική πίεση. Στην τελευταία μάλιστα το ποσοστό τους έπεσε κάτω από το 30% ( στη Βαυαρία όπου και μόνο κατεβαίνουν στις εκλογές αντί του CDU), ποσοστό το οποίο θεωρείται καταστροφικό για το CSU, δεδομένου ότι είχε ήδη μείωση 10% στις περασμένες εθνικές εκλογές.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ