Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Σεπ-2021 15:40

  ΗΠΑ: Σε χαμηλό σχεδόν 18 μηνών "προσγειώθηκαν" οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

  ΗΠΑ: Σε χαμηλό σχεδόν 18 μηνών "προσγειώθηκαν" οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν 18 μηνών "προσγειώθηκαν” την προηγούμενη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας παρεμποδίζεται κυρίως από την έλλειψη κατάλληλου εργατικού δυναμικού και όχι από την εξασθένιση της ζήτησης εργαζομένων.

  Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας που κατατέθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου ήταν μειωμένες κατά 35.000 και διαμορφώθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 310.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ την Πέμπτη.

  Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό νέων αιτήσεων από τα μέσα Μαρτίου του 2020, όταν επιβλήθηκε η αναστολή λειτουργίας μη απαραίτητων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων προκειμένου να επιβραδυνθεί το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

  Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν υψηλότερα τον πήχη, αναμένοντας ότι θα υποβληθούν 335.000 νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα.

  Παρότι ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας έχει μειωθεί εντυπωσιακά από το επίπεδο ρεκόρ των 6,149 εκατομμυρίων που υποβλήθηκαν στις αρχές Απριλίου του 2020, παραμένουν εντούτοις υψηλότερα από το εύρος των 200.000-250.000 που θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει μια υγιή αγορά εργασίας.

  Τα τελευταία στοιχεία καταδεικνύουν ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται, αν και με πιο ήπιο ρυθμό, παρά τη νέα έξαρση των κρουσμάτων λόγω της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού. Για του λόγου το αληθές, η ραγδαία εξάπλωση της Δέλτα επιβράδυνε τη βελτίωση της αγοράς εργασίας, με τις προσλήψεις εκτός αγροτοδιατροφικού τομέα να αυξάνονται μόλις κατά 235.000 τον Αύγουστο, ήτοι με τον ηπιότερο ρυθμό από την Ιανουάριο. Οι προσλήψεις εκτινάχθηκαν κατά 1,053 εκατομμύρια τον Ιούλιο.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ