Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Σεπ-2021 11:25

  Η αμερικανική στοιχηματική 888 εξαγοράζει περιουσιακά στοιχεία της William Hill

  Η αμερικανική στοιχηματική 888 εξαγοράζει περιουσιακά στοιχεία της William Hill
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η εταιρεία τυχερών παιχνιδιών 888 θα αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία εκτος ΗΠΑ της William Hill έναντι 2,2 δισ. λιρών (3,03 δισ. δολαρίων) από τον αμερικανικό όμιλο καζίνο Caesars σε μια συμφωνία που θα δώσει στον διαδικτυακό στοιχηματικό όμιλο πρόσβαση σε 1.400 στοιχηματικά καταστήματα σε όλη τη Βρετανία.

  Η αγορά, η μεγαλύτερη που έχει κάνει η 888 από τότε που εισήχθη στο βρετανικό χρηματιστήριο το 2005, θα δώσει επίσης στην εταιρεία πρόσβαση στους 2 εκατ. ενεργούς πελάτες της William Hill στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη στιγμή που οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας προκάλεσαν ρεκόρ στον όγκο τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο.

  Η Caesars αγόρασε τη William Hill έναντι 2,9 δισ. λιρών νωρίτερα φέτος στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ενοποίησης στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών. Οι αμερικανικές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών εξαγοράζουν ομάδες που είναι εισηγμένες στο Λονδίνο για να αποκτήσουν περισσότερη τεχνογνωσία καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ανοίγουν τα αθλητικά στοιχήματα.

  Η 888, με αγοραία αξία 1,5 δισ. λιρών, έχει λάβει χρηματοδότηση χρέους περίπου 2,1 δισ. λιρών από τις JP Morgan, Morgan Stanley και Mediobanca για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας, η οποία θεωρείται ως αντίστροφη εξαγορά σύμφωνα με τους κανόνες εισαγωγής του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Η συναλλαγή περιλαμβάνει 0,7 δισ. λίρες που σχετίζονται με την παραδοχή των υφιστάμενων ομολόγων της William Hill, είπε η 888.

  Η 888 δήλωσε ότι θα συγκεντρώσει περίπου 500 εκατ. λίρες μέσω πώλησης μετοχών, προσθέτοντας ότι αναμένει εξοικονόμηση κόστους τουλάχιστον 100 εκατ. λιρών ετησίως από την αγορά.

  Οι Times μετέδωσαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι η 888 είχε πλειοδοτήσει έναντι της Apollo, για τα περιουσιακά στοιχεία της William Hill. Η 888 δήλωσε ότι έχει λάβει άνευ όρων υποστήριξη για τη συμφωνία από τον μεγαλύτερο μέτοχο της, το Dalia Shaked Trust. Το εν λόγω επενδυτικό ταμείο κατέχει περίπου το 23% της εταιρείας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ