Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Σεπ-2021 08:41

  Μεξικό-ΗΠΑ: Πραγματοποιείται σήμερα ο διμερής Οικονομικός Διάλογος Υψηλού Επιπέδου

  Μεξικό-ΗΠΑ: Πραγματοποιείται σήμερα ο διμερής Οικονομικός Διάλογος Υψηλού Επιπέδου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρτσέλο Εμπράρντ δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι οι σημερινές οικονομικές συνομιλίες υψηλού επιπέδου με τις ΗΠΑ θα επικεντρωθούν στις υποδομές κατά μήκος των συνόρων για να εξυπηρετήσουν το εμπόριο, αλλά και τη διέλευση των ανθρώπων, όπως και σε ζητήματα που σχετίζονται με τα μικροκυκλώματα (τσιπ), αλλά και την κυβερνοασφάλεια.

  Το Μεξικό θα κάνει χρήση του λεγόμενου Οικονομικού Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου για τις σημερινές συζητήσεις με τις ΗΠΑ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά από μία διακοπή τεσσάρων ετών, για την επιτάχυνση των επενδύσεων στο Μεξικό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Εμπράρντ σε ένα βίντεο που διανεμήθηκε διαδικτυακά μέσω μιας ανάρτησής του στο Twitter.

  Οι συνομιλίες θα αγγίξουν "θέματα όπως οι υποδομές στα σύνορα. Αυτά που έχουμε να κάνουμε ώστε η διαφορά της μιας πλευράς με την άλλη να κλείσει και να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το εμπόριο, αλλά και τη διέλευση ανθρώπων", σύμφωνα με τον Εμπράρντ.

  Η αντιπροσωπεία του Μεξικού, που συμπεριλαμβάνει επίσης την υπουργό Οικονομίας Τατιάνα Κλουτιέ θα συζητήσει θέματα που σχετίζονται με τις επενδύσεις στην Κεντρική Αμερική, με στόχο τον περιορισμό της μετανάστευσης "ώστε οι άνθρωποι να μην μεταναστεύουν για λόγους, όπως η φτώχεια και η ανασφάλεια", σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Μεξικού.

  Η ηλεκτροκίνηση, η κυβερνοασφάλεια, τα μικροκυκλώματα και η αυτοκινητοβιομηχανία του Μεξικού, συμπεριλαμβάνονται επίσης, στην ατζέντα, σύμφωνα με τον ίδιο υπουργό.

  Η έλλειψη μικροκυκλωμάτων έχει αναγκάσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες της περιοχής να μειώσουν την παραγωγή τους σε σύγκριση με τα προηγούμενα επίπεδα, προκαλώντας σοβαρό πλήγμα στο τομέα μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων στο Μεξικό, που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εισαγωγή συναλλάγματος.

  Για τις ΗΠΑ, ηγετικό ρόλο στις συνομιλίες θα έχει η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, σύμφωνα με τον Εμπράρντ, ενώ θα λάβει μέρος και ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ