Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Σεπ-2021 23:16

  Εκλογές Γερμανία: Η άνοδος του SPD τροφοδοτείται από την απογοήτευση για τον Λάσετ

  Εκλογές Γερμανία: Η άνοδος του SPD τροφοδοτείται από την απογοήτευση για τον Λάσετ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την απογοήτευση για τον Λάσετ θεωρεί ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ερευνών Forsa, Μάνφρεντ Γκιούλνερ αιτία της ανόδου των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και σχεδόν απίθανη την αναστροφή της τάσης υπέρ των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) τις υπόλοιπες εβδομάδες μέχρι τις ομοσπονδιακές εκλογές. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa το ποσοστό τους ανέρχεται στο 19%, και του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) εστο 25%.

  "Θαύματα μπορούν πάντα να συμβούν και οι ψηφοφόροι μπορούν να αποφασίσουν το τελευταίο δευτερόλεπτο, εκτός αν έχουν ήδη ψηφίσει με επιστολή. Η πιθανότητα όμως αντιστροφής της τάσης υπέρ των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών γίνεται μικρότερη από μέρα σε μέρα", δήλωσε ο Γκιούλνερ στην διαδικτυακή πύλη του τηλεοπτικού σταθμού n-tv.

  "Μέρος της ανόδου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) τροφοδοτείται από εν δυνάμει ψηφοφόρους των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί απογοητευμένοι από τον Λάσετ. Το ότι ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Όλαφ Σολτς επωφελείται από την αδυναμία του ανταγωνιστή του φαίνεται από το γεγονός ότι θα τον ψήφιζε για καγκελάριο -αν ήταν δυνατή η απ΄ευθείας εκλογή του- το 30 % αν είχε αντίπαλο τον Λάσετ, αλλά μόνο το 21 % αν ήταν υποψήφιος καγκελάριος των συντηρητικών ο Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) Ζέντερ. Ο Σολτς σαφώς επωφελείται από την αδυναμία του πρώτου", τόνισε ο Γκιούλνερ.

  Ο επικεφαλής της Forsa πιστεύει επίσης ότι είναι απίθανο να επιτευχθεί πλειοψηφία Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag). "Εάν τα "άλλα” κόμματα λάβουν 9%, το SPD και οι Πράσινοι θα πρέπει να φτάσουν μαζί τουλάχιστον στο 46% για να επιτύχουν την πλειοψηφία. Αυτή τη στιγμή όμως βλέπουμε το SPD στο 25% και τους Πράσινους στο 17%, δηλαδή συνολικά 42%. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πιστεύω ότι είναι απίθανο οι Πράσινοι να έχουν μεγάλη άνοδο. Το SPD θα μπορούσε επίσης να έχει φτάσει στο τέλος της ανοδικής του πορείας", κατέληξε. 

  Πηγή : n-tv

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ