Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Σεπ-2021 12:01

  Ιαπωνία: Τρίτος νεκρός ύστερα από εμβολιασμό με μολυσμένη παρτίδα της Moderna

  Moderna
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένας τρίτος άνδρας πέθανε στην Ιαπωνία αφού έλαβε ένεση από μία από τις τρεις παρτίδες εμβολίων της Moderna που εντοπίστηκαν μολυσμένες, αν και οι αρχές λένε ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη αιτιώδης σύνδεσμος, σύμφωνα με το The Guardian.

  Ο 49χρονος άνδρας έλαβε τη δεύτερη δόση του στις 11 Αυγούστου και πέθανε την επόμενη ημέρα. Το μόνο γνωστό θέμα υγείας του ήταν η αλλεργία στο φαγόπυρο, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Όπως και με τους δύο προηγούμενους θανάτους, το υπουργείο ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί εάν ο τελευταίος θάνατος συνδέεται με το εμβόλιο.

  Σημειώνεται πως το εμβόλιο προήλθε από τις ίδιες παρτίδες που βρέθηκαν να περιέχουν ξένη ουσία, οδηγώντας σε απόσυρση 1,63 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Moderna στις 26 Αυγούστου. Οι τρεις παρτίδες κατασκευάστηκαν στην Ισπανία βάσει σύμβασης από τη Moderna.

  Περισσότερα από 500.000 άτομα έχουν λάβει τα εμβόλια από τις τρεις ελαττωματικές παρτίδες, σύμφωνα με τον υπουργό που είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα εμβολίων, Taro Kono.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ