Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Σεπ-2021 15:38

  Με προφυλάξεις άνοιξαν τα σχολεία στην Ιταλία

  ιταλια εξετασεις σχολειο κορονοιος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με φυσική παρουσία και υποχρεωτική επίδειξη εμβολιαστικού πάσου για διδάσκοντες πίσω στις τάξεις. Έρχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε δημόσιους υπαλλήλους.

  Σήμερα οι αίθουσες άνοιξαν συμπεριλαμβανομένων των παιδικών σταθμών καταρχήν στο Άνω Αδίγη ή Νότιο Τιρόλο. 90.000 παιδιά άρχισαν και πάλι να παρακολουθούν μαθήματα με φυσική παρουσία. Όλοι οι διδάσκοντες, το διοικητικό και το βοηθητικό προσωπικό μπαίνουν στα σχολικά κτήρια, μόνον μετά από επιδειξη της πράσινης κάρτας εμβολιασμένου. Ενώ για τα παιδιά του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, προς το παρόν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.   

  Στις 13  Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσουν τα σχολεία και στην υπόλοιπη Ιταλία. "Δουλέψαμε για να εγγυηθούμε μια ήσυχη έναρξη της χρονιάς με μέτρα ασφαλείας και εμβολιασμένο προσωπικό. Συνεχίζουμε όμως να επαγρυπνούμε", τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Πατρίτσιο Μπιάνκι. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν θεωρηθεί αναγκαίο, να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους μαθητές άνω των 12 ετών. Ο στόχος είναι να μπορέσει να αποφευχθεί, όσο περισσότερο γίνεται, η χρήση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Προς το παρόν, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον μαζικό εμβολιασμό των εφήβων.

  Υποχρεωτικό εμβόλιο σε δημόσιους υπαλλήλους

  Στην περιφέρεια του Μιλάνου, Λομβαρδία, από σήμερα μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου, έφηβοι και νέοι από 12 μέχρι 19 ετών θα μπορούν να παρουσιάζονται, χωρίς ραντεβού, στα  εμβολιαστικά κέντρα, όπου και θα τους χορηγούνται αμέσως τα σκευάσματα κατά του κορονοϊού. Παράλληλα, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι έχει καταστήσει σαφές ότι εννοεί να διευρύνει την υποχρεωτική χρήση του "πράσινού πάσου εμβολιασμένου". Το επόμενο βήμα - τώρα και με την σύμφωνη γνώμη της Λέγκα - θα είναι ουσιαστικά η υποχρέωση εμβολιασμού για τους δημοσίους υπαλλήλους.

  Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι το υποχρεωτικό green pass μπορεί να ληφθεί υπόψη για τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς σε επαφή με το κοινό. H "ενδοκυβερνητική αναμέτρηση" θα είναι πιθανώς πιο δύσκολη, όταν η συζήτηση επικεντρωθεί στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους οποίους η  Λέγκα  θεωρεί, κατά παράδοση,  πολύτιμους ψηφοφόρους της. 

  Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη   


  Πηγή: Deutsche Welle

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ