Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Σεπ-2021 11:49

  Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό 6μήνου ο κατασκευαστικός PMI τον Αύγουστο

  Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό 6μήνου ο κατασκευαστικός PMI τον Αύγουστο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο κατασκευαστικός κλάδος της Βρετανίας αναπτύχθηκε με τον ασθενέστερο ρυθμό από τo lockdown στις αρχές του 2021 τον Αύγουστο, πλήττοντας από τη σοβαρή έλλειψη οικοδομικών προμηθειών που έχουν αυξηθεί απότομα οι τιμές τους, έδειξε έρευνα τη Δευτέρα.

  Ειδικότερα, ο κατασκευαστικός PMI υποχώρησε στο 55,2, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, ενώ τον Ιούλιο βρισκόταν στο 58,7.

  Ο σύνθετος PMI για όλους τους κλάδους υποχώρησε επίσης σε χαμηλό 6μηνου στο 54,9, από το 59,2 του Ιουλίου.

  "Η διαταραχή της αλυσίδας εφοδιασμού συνέχισε να διαταράσσει τη δραστηριότητα σε ολόκληρο τον κατασκευαστικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η ζήτηση για υλικά και ικανότητα εφοδιασμού ξεπέρασε την προσφορά", δήλωσε ο Usamah Bhatti, οικονομολόγος της IHS Markit.

  Οι ελλείψεις σε οικοδομικά υλικά επιδεινώθηκαν από την έλλειψη διαθέσιμης μεταφορικής ικανότητας και τους μεγάλους χρόνους αναμονής για είδη από το εξωτερικό λόγω της συμφόρησης στα λιμάνια, είπε. 

  Ο πληθωρισμός του κόστους εισροών ήταν ο δεύτερος ταχύτερος από την έναρξη των καταγραφών το 1997 και η αύξηση των τιμών των υπεργολάβων έφτασε σε νέο υψηλό.

  Η έρευνα της IHS Markit έδειξε ότι οι κατασκευαστικές εταιρείες ήταν πιο αισιόδοξες για τις προοπτικές ανάπτυξής τους το επόμενο έτος σε σχέση με τον Ιούλιο.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ