Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Σεπ-2021 11:36

  BYD: Ισχυρή αύξηση πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Αύγουστο

  BYD: Ισχυρή αύξηση πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Αύγουστο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η BYD πούλησε 61.409 νέα ηλεκτρικά οχήματα τον Αύγουστο, τέσσερις φορές πάνω από τον αριθμό των οχημάτων που πουλήθηκαν πέρυσι, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχίζει να αυξάνεται στην Κίνα, σύμφωνα με το CNBC.

  Σημειώνεται πως καταγράφηκε επίσης αύξηση από τα 50.492 αυτοκίνητα που πωλήθηκαν τον Ιούλιο.

  Η BYD, η οποία υποστηρίζεται από την Berkshire Hathaway του Warren Buffett, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα. Αλλά μια σειρά από startups, συμπεριλαμβανομένων των Nio, Li Auto και XPeng, προσπαθούν να την ανταγωνιστούν. Ωστόσο, οι τρεις εταιρείες έχουν μικρότερο μέγεθος αυτή τη στιγμή και όλες τους παρέδωσαν κάτω από 10.000 αυτοκίνητα τον Αύγουστο.

  Τα στοιχεία της BYD επικεντρώνονται στον όγκο των πωλήσεων ενώ οι Nio, Li Auto και XPeng δημοσίευσαν στοιχεία για τις παραδόσεις, οπότε η σύγκριση δεν είναι παρόμοια, αλλά δείχνει την κλίμακα των αντίστοιχων εταιρειών.

  Σημειώνεται πως ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας διεθνώς βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο σημαντικά ζητήματα, την πανδημία και την έλλειψη ημιαγωγών.

  Παρά τα ζητήματα που επηρεάζουν την αυτοκινητοβιομηχανία, η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχίζει να αυξάνεται στην Κίνα, καθώς η κυβέρνηση προωθεί την ανάπτυξη του κλάδου.

  Η Κίνα αναμένεται να πουλήσει 1,7 εκατομμύρια νέα ηλεκτρικά οχήματα τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, σε μια αύξηση από 600.000 αυτοκίνητα την ίδια περίοδο του 2020, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται σχόλια από τον υφυπουργό του κινεζικού Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ