Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Σεπ-2021 20:09

  Η Apple "παγώνει" στο σχέδιό της να "σκανάρει" τα iPhones για περιεχόμενο παιδικής κακοποίησης

  Η ασφάλεια του IPhone της Apple κινδυνεύει… από το Κογκρέσο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Τον περασμένο μήνα ανακοινώσαμε σχέδια για χαρακτηριστικά που προορίζονται να βοηθήσουν στην προστασία των παιδιών από τα αρπακτικά που χρησιμοποιούν εργαλεία επικοινωνίας για να τα στρατολογήσουν και να τα εκμεταλλευτούν και να περιορίσουν τη διάδοση Περιεχομένου Σεξουαλικής Κακοποίησης Παιδιών", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση. "Με βάση τα σχόλια των πελατών, των αντιδρούντων, των ερευνητών και άλλων, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε επιπλέον χρόνο τους επόμενους μήνες για να συλλέξουμε πληροφορίες και να κάνουμε βελτιώσεις πριν από την κυκλοφορία αυτών των εξαιρετικά σημαντικών χαρακτηριστικών ασφάλειας των παιδιών".

  Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της Apple προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με ορισμένους να κάνουν λόγο για ένα είδος "πίσω πόρτας”. Ωστόσο, η Apple διευκρίνισε ότι όλες αυτές οι διαδικασίες θα διενεργούνται στην συσκευή, προσθέτοντας ότι η ίδια δεν βλέπει ποτέ τις φωτογραφίες, προσθέτοντας ότι οι αλλαγές που προωθεί δεν καταργούν την end-to-end κρυπτογράφηση.

  Όπως εξήγησε, όταν ένας παιδικός λογαριασμός στέλνει ή λαμβάνει εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου, η φωτογραφία θα θολώνει και το παιδί θα προειδοποιείται, ενώ θα εμφανίζονται χρήσιμες ενέργειες και θα διαβεβαιώνεται ότι είναι εντάξει αν δεν θέλει να δει ή να στείλει τη φωτογραφία. Ως πρόσθετη προφύλαξη, τα μικρά παιδιά μπορεί επίσης να ενημερωθούν ότι, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι θα παραμείνουν ασφαλή, οι γονείς τους θα λάβουν σχετικό μήνυμα αν δουν τη φωτογραφία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ