Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Σεπ-2021 13:41

  Μπορέλ: Αυστηρές προϋποθέσεις στις σχέσεις μας με τους Ταλιμπάν

  Μπορέλ: Αυστηρές προϋποθέσεις στις σχέσεις μας με τους Ταλιμπάν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εμπλακεί με τους Ταλιμπάν, σε ένα πλαίσιο αυστηρών προϋποθέσεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ε.Ε. αναγνωρίζει τη νέα κυβέρνηση του Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ όπως μεταδίδει το Reuters. 

  "Για να στηρίξουμε τον πληθυσμό του Αφγανιστάν, θα πρέπει να εμπλακούμε με την κυβέρνηση της χώρας, κάτι που δεν σημαίνει και αναγνώριση. Είναι εμπλοκή σε επιχειρησιακό επίπεδο", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. 

  Επισήμανε παράλληλα ότι ο βαθμός εμπλοκής θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά της κυβέρνησης, προειδοποιώντας ότι η χώρα δεν θα πρέπει να ξαναγίνει "βάση για την εξαγωγή τρομοκρατών σε άλλες χώρες", ενώ θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης. 

  Το Αφγανιστάν θα πρέπει επίσης να σχηματίσει μια αντιπροσωπευτική κυβέρνηση, χωρίς αποκλεισμούς, και να επιτρέψει την ελεύθερη πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια καθώς και να επιτρέψει σε ξένους υπηκόους και Αφγανούς που κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ