Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Σεπ-2021 11:01

  Ευρωζώνη: Υποχώρησε από τα υψηλά 15 ετών ο σύνθετος δείκτης PMI

  Η Ευρωζώνη βυθίζεται στο χρέος, η ΕΚΤ σε ετοιμότητα για νέα βήματα.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνέχισε να αναπτύσσεται με σημαντικό ρυθμό τον Αύγουστο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, αν και επιβράδυνε ελαφρώς από τον Ιούλιο όταν είχε σκαρφαλώσει σε υψηλό 15 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η IHS Markit. 

  Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI που καλύπτει τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 59,0 μονάδες τον Αύγουστο από 60,2 μονάδες τον Ιούλιο που ήταν το υψηλότερο από τον Ιούνιο του 2006. Η προκαταρκτική μέτρηση του δείκτη ήταν στις 59,5 μονάδες.

  Παράλληλα, ο τελικός δείκτης PMI για τις υπηρεσίες υποχώρησε στις 59,0 μονάδες από 59,8 μονάδες τον Ιούλιο, χάνοντας την προκαταρκτική μέτρηση που ήταν στις 59,7 μονάδες.

  Είναι "άλλο ένα ισχυρό αποτέλεσμα για τις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης τον Αύγουστο, με βάση τα στοιχεία των δεικτών PMI, τα οποία συνεχίζουν να δείχνουν ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης της παραγωγής και της ζήτησης", δήλωσε ο Joe Hayes, senior economist της IHS Markit. 

  Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, ο τομέας των υπηρεσιών αναπτύχθηκε με ισχυρό ρυθμό των Αύγουστο, αν και επιβράδυνε ελαφρώς από τον Ιούλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Ειδικότερα, ο δείκτης PMI της IHS Markit για τον κλάδο των υπηρεσιών υποχώρησε στις 60,8 μονάδες από 61,8 τον Ιούλιο. 

  Ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει υπηρεσίες και μεταποίηση, υποχώρησε στις 60,0 μονάδες από 62,4 μονάδες τον Ιούλιο, χάνοντας την προκαταρκτική μέτρηση που ήταν στις 60,6 μονάδες.

  Στη Γαλλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, ο PMI για τις υπηρεσίες υποχώρησε τον Αύγουστο στις 56,3 μονάδες από 56,8 τον Ιούλιο. Η τελευταία μέτρηση είναι η χαμηλότερη από τον Απρίλιο. 

  Ο σύνθετος δείκτης PMI διολίσθησε στις 55,9 μονάδες από 56,6 μονάδες τον Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας την αρχική μέτρηση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ